Mărturiile EXCLUSIVE ale unui român: “Am dormit lângă teroristul de la metrou!” Avem imagini în premieră din camera 104 în care s-ar fi plănuit atentatul de la Maelbeek

În noaptea dinaintea atentatelor de la Bruxelles, un român s-a aflat fără voia lui, la nici 5 metri de ”cuibul” teroriştilor! A dormit într-un hotel de două stele, în care – există indicii clare – că s-a plănuit atacul de la staţia de metrou Maelbeek.

Belgia, ora locală 9.50 (10.50 – ora României). Televiziunile din întreaga lume anunţă că Bruxellesul este cuprins de teroare. Cazat într-un hotel de două stele din centrul capitalei Belgiei, românul Marius V. (ne-a cerut să-i protejăm identitatea, motiv pentru care i-am atribuit un nume fictiv) se trezise de câteva minute, însă nu dăduse drumul televizorului. Era în pat şi nu ştia nimic despre exploziile de la aeroportul Zaventem şi nici despre deflagraţiile de la staţia de metrou Maelbeek.

La un moment dat, la geamul camerei, mi-a bătut cu pistolul un bărbat în civil! Urcase pe scara de incendiu. M-am speriat. Am crezut că e hoţ. Mi-a strigat însă că e poliţist. Am deschis geamul şi mi-a cerut să mă îmbrac şi să cobor la recepţie. Nu înţelegeam nimic. Mi-a explicat că în camera de lângă mine ar fi stat un terorist şi că acesta a provocat o explozie la staţia Maelbeek”, a povestit românul în exclusivitate pentru CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România.

Hotelul în care s-ar fi plănuit atentatul de la metrou este situat la nici 10 minute de mers pe jos de staţia Maelbeek
Hotelul în care s-ar fi plănuit atentatul de la metrou este situat la nici 10 minute de mers pe jos de staţia Maelbeek

Din camera situată la etajul 2, Marius V. a fost preluat de un alt poliţist, care se găsea pe hol, şi condus la recepţie: ”Era agitaţie mare. Poliţiştii ceruseră să vadă înregistrările de pe camerele de supraveghere. Mi-au luat o declaraţie. M-au întrebat dacă am auzit zgomote ciudate în noaptea dinainte. Le-am spus că până aproape de ora 2.00 m-au uitat la filme, dar că nu mi s-a părut nimic bizar. Niciun zgomot, nimic”.

A dormit perete-n perete cu presupusul terorist!

În camera 104, lipită de cea în care înnoptase românul, Poliţia belgiană găsise un SIM de pe care se presupune că a vorbit unul dintre teroriştii implicaţi în atentate! ”Am urcat să-mi iau bagajele şi uşa camerei de lângă mine era deschisă. Poliţia intrase şi cerceta încăperea. Am putut să văd că era dezordine pe hol. Câteva pungi şi şosete aruncate pe jos. Apoi, au sigilat camera!”, ne-a mai mărturisit Marius V.. Până ieri la ora 15.00 (16.00 – ora României), el a fost ”captiv” în hotel: ”Anchetatorii n-au permis nimănui să plece. Au verificat toate camerele, ne-au interogat pe fiecare în parte. La final ne-au cerut să ne mutăm, să ne facem bagajele şi să căutăm alt loc în care să stăm. Ne-au evacuat pe toţi”.

IMAGINI EXCLUSIVE. Aşa arată camera în care a înnoptat unul dintre terorişti înaintea atentatului şi pe care poliţiştii au sigilat-o pentru conservarea probelor
IMAGINI EXCLUSIVE. Aşa arată camera în care a înnoptat unul dintre terorişti înaintea atentatului şi pe care poliţiştii au sigilat-o pentru conservarea probelor

Hotelul care s-a dovedit a fi unul dintre ”cuiburile” teroriştilor se găseşte la nici 10 minute de mers pe jos de staţia Maelbeek, în cartierul general al Uniunii Europene. ”O cameră acolo mă costa 60 de euro pe noapte. Nu aveam condiţii super-bune, dar acceptabile pentru două stele”, ne-a mai spus românul care, pentru o noapte, s-a aflat la ”poarta Iadului”.

sursa: cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *