Merită şi Florin Cojoc o bursă olimpică!

Florin-Cojoc

Florin-Cojoc

Ieşeanul Florin Cojoc, care a reuşit să se califice la Jocurile Paralimpice de la Londra din 2012, întrecere dedicată persoanelor cu dizabilităţi, trebuie tratat la fel ca şi ceilalţi sportivi ieşeni care au prins sau care pot prinde un bilet pentru Olimpiada de anul viitor.

Pregătit de  Viorica Ursanu, Florin Cojoc va concura la Londra în proba de săritura în lungime.

„Mi s-a îndeplinit un vis: calificarea la Paralimpiadă. Vreau să mulţumesc Comitetului Naţional Paralimpic Român şi antrenorului meu, doamna Viorica Ursanu, care m-au ajutat foarte mult în atingerea acestei performanţe. Fără doamna Ursanu nu aş fi reuşit să-mi îndeplinesc visul. Obiectivul meu la Paralimpiadă este o clasare în primele şase locuri. Este foarte greu, dar eu voi încerca acest lucru. Această calificare la Paralimpiadă mă motivează şi mai mult şi mă determină să mă antrenez mult mai mult“, a spus Florin Cojoc.

Sportivul ieşean ar mai putea participa şi la alte probe la Paralimpiadă: „Eu m-am pregătit şi pentru probele de sprint, la 200 de metri, dar rămâne de văzut dacă voi încerca o calificare şi la această probă. Trebuie să mă consult cu doamna antrenor şi să văd  ce voi face. Deocamdată prioritară este proba de săritura în lungime“.

Susţinut de Paraschiv

Fără vreo realizare notabilă în ultima perioadă, iniţiativa coordonatorului regional al ANTS, Ciprian Paraschiv, de a-l susţine pe Florin Cojoc în obţinerea unei burse, este lăudabilă.

„Am solicitat Consiliul Judeţean includerea lui Florin Cojoc pe lista bursierilor care primesc bani din partea Consiliului Judeţean. Acordarea de către Consiliul Judeţean unor burse pentru sportivii care au şanse să ajungă la Olimpiadă este o Paraschiv iniţiativă lăudabilă. Valorile locale trebuie susţinute şi promovate“, a spus Ciprian.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *