Metode contraceptive pentru to(n)ţi

Contracepţia este un domeniu încă necunoscut pentru mulţi ieşeni. De aceea, auzim deseori cum tinere abia ieşite din adolescenţă ajung în situaţii limită la ginecolog.

Principala cauză este lipsa educaţiei şi a indiferenţei privind metodele contraceptive:

„Săptămânal vin câte trei-patru minore pentru chiuretaj, lucru care arată multă nepăsare din partea cuplurilor. Dacă şi-ar da interesul, ar putea evita aceste situaţii. Trebuie luat în calcul şi faptul că preţul unui chiuretaj este de 250 lei, iar al unei cutii cu pilule 20 lei. Nu cred că mai este nevoie de nicio completare“, spune Simona Ursu, medic ginecolog la Maternitatea „Elena Doamna“.

Plasturele şi diafragma

Metoda „calendarului“ sau a prezervativului ţin deja de domeniul trecutului, pentru că, odată cu evoluţia tehnologiei, contracepţia a evoluat şi ea. Plasturele trebuie schimbat odată la şapte zile şi se numără printre cele mai eficace metode contraceptive. Este rezistent la apă, saună şi soare, dar în România este disponibil la un preţ de trei ori mai mare decât în străinătate.

O altă soluţie ar fi diafragma supranumită şi „prezervativul feminin”.

„Diafragma este o metodă contraceptivă eficace, lipsită de efecte secundare şi care oferă o protecţie semnificativă împotriva infecţiei pelvine şi împotriva sarcinii. Pentru acestă metodă este nevoie de o instruire din partea medicului sau a farmacistului. Preţul unei astfel de diafragme este de aproximativ 50 lei“ , completează Simona Ursu.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *