Mihai Chirica şi „Mr. Unistil” sunt cumătri!

Mihai Chirica

Mihai Chirica

La începutul acestu an, în ediţia on-line şi tipărită, vă povesteam cum a fost salvat „in extremis” patronul Unistil şi al Motelului „Bucium” când, de ziua sa, a suferit un atac de cord. Cel care i-a acordat primul ajutor a fost nimeni altul decât directorul tehnic din Primărie, Mihai Chirica. Cum era şi firesc, ca jurnalişti aflaţi în treabă ce suntem, am apreciat gestul de mare omenie al funcţionarului dar, totodată, ne-am şi întrebat ce căuta omuşteanul în acel loc în care se sărbătorea ziua naştere a patronului care face afaceri cu Primăria. Nu cumva, la mijloc este un conflict de interese? Astfel, am aflat că…

Directorul tehnic al Primăriei, Mihai Chirica, este rudă cu Vasile Puşcaşu, patronul Unistil.

O relaţie de rudenie care dă naştere multor suspiciuni şi interpretări care leagă lucrurile între Directorul tehnic al Primăriei, cel care semnează multe dintre autorizaţiile plecate din Palatul Roznovan, şi patronul singurei firme private de transport public local care activează în oraş. Unistil este totodată şi singura companie acceptată de Primărie ca şi concurentă a RATP Iaşi.  

Chirica nu vorbeşte despre asta, ne-a închis în nas!

Întrebat dacă a fost suficient de imparţial atunci când s-a aflat în poziţia de dat cu semnătura peste autorizaţiile Unistil sau a altor acte cu adresa lui Vasile Puşcaşu, Chirica a spus câteva cuvinte pe un ton iritat apoi ne-a închis în nas! „Dacă mă întrebaţi despre subiecte serioase să comentez, aşa… BIP BIP”! Care or fi în viziunea lui Chirica subiectele serioase?

Fostă bază RATP, vândută către Unistil cu un preţ de 5 ori mai mic decât a fost evaluată

Vasluianul Vasile Puşcaşu şi-a extins domeniile de afaceri de la textile şi transport public, la restaurante şi media. În 2009, Unistil a achiziţionat cu numai 300.000 de euro staţia de carburanţi a RATP din Tudor Vladimirescu, staţie evaluată iniţial la 2 milioane euro. Şi uite-aşa a mai zburat un teren din folosul comunităţii!

Întrebare: Câţi dintre clienţii Unistil au convingerea că autobuzele firmei care circulă pe străzile Iaşiului au autorizaţie? (Maşinile noi din garajele Unistil care au fost prezentate la licitaţia organizată de Primărie sunt excluse din întrebare).

Conducerea staţiei RAR Iaşi a refuzat să precizeze care este starea tehnică a maşinilor utilizate de Unistil.

Patronul Vasile Puşcaşu susţine că vibraţiile caroseriilor şi mirosurile insuportabile de carburanţi arşi din autobuzele Unistil sunt… impresii de-ale călătorilor. Primăria este de acord cu el. De ce oare?Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *