Mioara Mantale rămâne fără funcţie

Mioara-Mantale

Mioara Mantale

Începând cu data de 17 aprilie 2011, Mioara va părăsi Secretariatul General al Guvernului. Decizia aparţine în totalitate premierului Emil Boc.

Mioara Mantale, fost prefect al Bucureştiului, în perioada guvernării PNL-PD-UDMR-PUR, a renunţat recent la postul de inspector pe care-l ocupa în cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG), de un an de zile. Surse din anturajul parlamentarilor de Bahlui, ne-au spus că de fapt Mioara, care este ieşeancă de-a noastră, ar fi fost obligată să demisioneze chiar de către premierul Emil Boc, acesta din urmă semnând destul de repede decizia privind încetarea raporturilor de serviciu dintre Mantale şi SGG. Nu se ştie însă care a fost motivul concret al acestei demisii neaşteptate dar cu siguranţă îl vom afla.

În Capitală, Mioara a fost prefect iar apoi subprefect, funcţie care a fost desfiinţată în iulie 2010 în urma unei decizii a Executivului de a reduce numărul subprefecţilor din Bucureşti, de la trei la doar două posturi. Femeia nu a rămas însă fără un loc de muncă, fiind transferată rapid pe un post de inspector guvernamental. Aici, Mioara nu a reuşit, se pare, să se facă remarcată prin diferite fapte de vitejie, aşa cum obişnuia să o facă în trecut din postura de prefect al Capitalei.

Fostul şef al DIICOT a părăsit-o pe blonda Corina şi s-a însurat cu bruneta Mioara

Dacă despre Mioara se ştie că a fost un top-model de succes al unei agenţii de modă din dulcele târg al Ieşilor, puţini sunt aceia din lumea mondenă care au cunoştinţă de faptul că fostul prefect al Capitalei formează de doi ani un cuplu în viaţa de zi cu zi, cu procurorul ieşean Daniel Ţicău, care, în prezent, activează la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Mioara şi Daniel s-au cununat civil pe 3 iulie 2009 iar cununia religioasă au făcut-o la Siliştea Snagovului, unde cei doi miri au apărut îmbrăcaţi în ţinute ţărăneşti care imitau portul popular. Mai precis, Mioara a purtat o rochie albă din pânză topită, iar Daniel Ţicău, pe atunci ditamai procurorul şef  al DIICOT, a purtat o ie şi pantaloni de in. La evenimentul religios, ambii miri au purtat în picioare opinci adevărate. Mioara şi Daniel sau căsătorit după o relaţie de nici un an de zile. La vremea respectivă, bărbatul era căsătorit cu o frumoasă blondă, Corina, tot ieşeancă. Fostul cuplul a locuit în Iaşi până în 2005 dar, ulterior, s-a mutat la Bucureşti în momentul în care lui Daniel i s-a oferit oportunitatea de a fi numit într-un post extrem de important, respective de şef al DIICOT la nivel central. Ţicău nu a stat în acest fotoliu decât un an de zile, până la izbucnirea scandalului „Omar Hayssam”, când a fost obligat să-şi dea demisia.

Cariera profesională a lui Ţicău, salvată de procurorul general Laura Kovesi

Carierea profesională a procurorului ieşean Daniel Ţicău a fost salvată de procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, care i-a oferit lui Daniel un post de consilier în cadrul echipei sale. La Bucureşti, Ţicău a făcut de toate: s-a îndrăgostit, s-a despărţit de Corina, a suferit, şi-a refăcut viaţa. Pe Mioara Mantale o cunoştea din perioada1999- 2000, de pe vremea când aceasta era consilier juridic în Iaşi.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *