Miticii au ciudă pe Radio Iaşi

radio1Grosolănia fripturiştilor de la Bucale nu mai are nicio limită. Descins într-o vizită de lucru şi înarmat cu paisprezece giga de mp3-uri cu fulgere şi tunete, politrucul ce conduce Radiodifuziunea Română s-a apucat să le reproşeze ieşenilor că nu mai au audienţă. Cică au scăzut dramatic în preferinţele moldovenilor şi nu mai ascultă lumea nici măcar dedicaţiile ce făceau odinioară furori la ceas de seară, cu ocazia vreunei onomastici sau a zilelor de naştere. Ca atare, Miticii au decis ca prestigiosul studio radio să devină un fel de manivelă în angrenajul supercentralizat al Radiodifuziunii de stat.

Ca să înţelegeţi însă cât pot fi de nenorociţi Miticii, trebuie să ştiţi că, din cauza datoriilor acumulate de Radiodifuziune, Telecomunicaţiile au redus cu până la 60% puterea emiţătoarelor şi deci oamenii din multe sate ale Moldovei pur şi simplu nu mai prind Radio Iaşi, aşa încât nici n-au cum să-l asculte. Ca atare, vina scăderii în audienţă e tocmai cea a managementului central, şi nicidecum a jurnaliştilor ieşeni.

Adevărul e însă mult mai simplu. Ca şi în cazul TVR Iaşi, Miticii se tem ca dracul de tămâie ca nu cumva studiourile teritoriale să treacă sub oblăduirea directă a prognozatelor regiuni. Păi dacă se întâmplă asta, peste cine mai sunt ei şefi? Miticii nu se dezmint!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *