Moruzi şi Popa, doi luntraşi în apele tulburi ale liberalilor ieşeni

În lipsa oricărui orizont concret privind activitatea politică, filiala PNL Iaşi continuă împărţirea de funcţii în interiorul său, mimând pregătirea temeinică a structurilor organizatorice. Astfel, senatorul Mihaela Popa a fost aleasă în fruntea femeilor liberale, în timp ce primarul de Aroneanu, Benone Moruzi, a primit şefia Ligii Aleşilor Locali. Entuziasmaţi de noile jucării pe care le-au primit, cei doi fruntaşi liberali au avut o discuţie la ceas de taină.

Mihaela Popa: Benone, îţi dai seama ce tari suntem? Prin numirile de azi, ne-am securizat poziţia în partid!
Benone Moruzi: Psst, mai uşor cu securităţile astea, că mă trec toţi fiorii. Aoleu, parcă aud un ronţăit! Sunt şoareci în sediul partidului!

Şezi blând, eu sunt. Mestecam nişte răsărită, sunt foarte stresată de când cu funcţiile astea. Crezi că e uşor să mă ocup acum şi de muierile din partid, după ce aproape că mi-am dat sufletul în Parlament, la sumedenia de legi pe care le-am promovat?
Adevărul e că prea te speteşti cu munca, Miha dragă.

Aşa sunt eu, muncitoare, nu ca alţii. De pildă, Newton ăla, care stătea cu gura căscată sub copac şi pac, i-a picat legea gravitaţiei în cap. Zău, aşa au unii noroc în viaţă, ceva de speriat!
Nu dispera. Uite, ştii că eu păstoresc comuna Aroneanu, care e fix lângă aeroport. De ani de zile tot aştept şi eu să pice ceva din avion, dar nimic. De fapt, stai. Îmi amintesc că, într-o vară, a căzut un individ cu paraşuta. Omul a rămas la noi în comună, i-am găsit ceva de lucru, dar paraşuta şi-a văzut de drum.

Ai prins bine postul ăsta de primar la Aroneanu. Boierie curată. Nu te plictiseşti lângă aeroport. În schimb, eu m-am umplut de nervi cu avioanele spre Bucureşti. ATR-urile astea nu mai au pic de respect pentru parlamentarii liberali de Iaşi. Ba pică o elice, ba rugineşte un motor, numai sabotaje peste tot! Oamenii ăştia ar face orice ca să mă împiedice să muncesc pentru ieşenii mei dragi!
Lasă că, acum, de când vei fi şefa femeilor liberale din Iaşi, îţi vei putea etala vastele tale calităţi şi aptitudini, dovedite în prodigioasa şi fabuloasa ta activitate parlamentară. Ai vreo strategie, vreun plan de acţiune?

M-am gândit la foarte multe lucruri legate de emancipare. De pildă, vreau să dau o dimensiune academică vieţii femeii casnice, prin cooptarea ei în activităţi culturale, spirituale, ştiinţifice. Deocamdată, trebuie să mă scuzi, pentru că mă grăbesc spre casă. Am lăsat tocăniţa pe foc şi am o grămadă de rufe de spălat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *