Nemţii, la urmă!

Eroii germani au rămas la urmă! Zi însorită de început de vară. Sărbătoare sfântă pentru creştini: Înălţarea Domnului dar şi Ziua Eroilor pentru autorităţi. Ca în fiecare an, marcarea evenimentului a fost programată la Cimitirul „Eternitate”, la monumentul eroilor români, ruşi şi, abia la urmă, la cei germani.

De ce nemţii, ultimii? Pentru că aşa au făcut programul autorităţile locale ieşene tributare, încă, atitudinii servile faţă de ruşi inoculată mai bine de jumătate de secol de comunişti. Faptul că de vreo 20 de ani şi ceva România este o ţară democratică, că suntem parteneri în Uniunea Europeană şi în NATO cu Germania nu a contat în faţa „filosofiei” de subordonaţi cu care liderii de astăzi ai României continuă să ne reprezinte.

Totodată, modul „diplomatic” în care aleşii noştri tratează această problemă şi aşteptatul în soarele torid pentru marcarea evenimentului de către reprezntanţii germani, garantează încă vreo 20 de ani de „secetă” în privinţa investiţiilor teutone la Iaşi.

Dar nu-i nimic, îi avem în coastă pe ruşi care ne vor umple buzunarele cu salarii compensatorii (vezi cazul Fortus) şi ne vor stoarce şi de ultimul dram de mândrie! Aşa cum au făcut la Cotul Donului cu bunicii noştri.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *