Nici pompierii nu mai sunt ce-au fost!

Până nu de mult, lumea percepea termenul de „pompier” ca pe o chintesenţă de bărbăţie, curaj, profesionalism şi devotament faţă de munca pe care o desfăşoară.

Lucrurile stau cu totul altfel astăzi, când de-abia se mai găseşte o mână de oameni care să se emoţioneze la vederea unor persoane care îşi pun în pericol viaţa pentru protejarea semenilor şi a averilor acestora de furia focului.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 25%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

Manifestările organizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) pentru a marca împlinirea a 163 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii şi sărbătorirea Zilei Pompierilor din România s-au dovedit a fi mai mult un “hai s-o facem de dragul de-a marca”.

Doar câţiva ieşeni s-au arătat interesaţi să vadă tehnica din dotarea ISU, expusă pe Bulevardul Anastasie Panu, precum şi defilarea tehnicii de intervenţie.

„Pe vremea mea, mulţi copii vroiau să se facă pompier sau poliţist. Să se pună în slujba celor mulţi. Acum, tinerii visează să facă bani din nimic. Eu şi acum simt emoţii când îi văd pe aceşti băieţi care sunt gata să-şi dea viaţa pentru a salva oamenii din incendii. Sunt alte vremuri! Tinerii nu mai ştiu care sutn adevăratele valori “, ne-a spus Adrian Popescu, un bătrânel venit să vadă manifestările organizate de cei de la ISU Iaşi.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *