Nic(oco)ușor Chanel

Da, recunoaștem deschis și puteți lua această declarație drept o mărturisire intimă, o profesiune de credință sau, dacă vreți, o „ars poetica” a noastră: avem și noi, cei de la Bârfa de Iași, personajele noastre preferate și, oricât de mult am încerca, nu ne putem abține să scriem despre ele! Despre unul dintre acestea ne-am mai mărturisit atașamanetul irepresibil și credem că știți că e vorba despre ubicuul doctor-deputat Tudor Ciuhodaru (nu mai știm prin ce județ sau la ce partid mai evoluează, dar, pentru dumnevoastră, ne interesăm data viitoare…). La fel, credem că v-ați prins deja că cel de-al doilea nu poate fi decât fostul deputat portocaliu Nicușor Păduraru, cel la care, de la rușinoasa pierdere a alegerilor în Nicolina, lipsa acută de ocupație este invers proporțională cu prezența în spațiul online, recte pe Facebook. Cu alte cuvinte, pentru noi, Păduraru este Ciuhodaru doi!

Nic(oco)ușor Chanel Ei bine, de data aceasta, Nicușor Păduraru și-a expus public (fiindcă, nu-i așa, Facebook este un fel de spațiu public) o înclinație pe care nu i-a cunoșteam și nici măcar nu i-o bănuiam: aceea pentru modă! Nu vă gândiți acuma că s-ar fi apucat de croitorie, deși oarece legături între această nobilă activitate și PDL-ul local au mai fost, dacă vă mai amintiți de incidentul cu Irina Schrotter… În plus, dacă luăm în calcul stilul vestimentar al gingașului politician – stil pe care stiliștii noștri l-au caracterizat drept „corporatist-ieftin-funerar-constipat” – nu prea credem că ar avea prea mari șanse să ajungă vreun Armani, Coco Chanel sau măcar Bote. Dar interesul sensibilului Păduraru față de lumea complexă și eterată a modei este cert și dovedit, printre altele, de „like”-ul acordat unui site care vinde țoa…, pardon, articole vestimentare la un preț redus.

Noi nu credem că, aruncat din politica medie și mare (dacă o fi fost vreodată pe acolo), Păduraru a sărăcit într-atât încât să apeleze la chilipiruri. Și, fiindcă nu suportăm atitudinile răutăcioase, ne rezumăm să îi dăm un sfat, spre binele lui. Consultanții noștri haute-couture-iști zic că vestimentația din imagine e potrivită mai curând pentru penitenciar decât pentru viața politică și societatea civilă. Pornind de aici, consultanții noștri juridici și politici s-au întrebat dacă nu cumva Nicușor nu se pregătește cumva pentru sistemul penitenciar. Noi, însă, protestăm vehement față de aceste ipoteze, cărora le aducem și un contraargument strivitor: ca să ajungi la pușcărie, trebuie să faci ceva; iar Păduraru – jurăm – nu a făcut absolut nimic!

Hoț Couture

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *