Noi plătim, ei se sfădesc

Numai noi, românii, avem darul de a transforma o idee generoasă într-o varză politică! Cam aşa s-a întâmplat şi cu întâlnirea organizată de rectorul UMF, dr. Vasile Astărăstoae, la sfârşitul săptămânii trecute, pe tema identificării soluţiilor privind reorganizarea asistenţei medicale spitaliceşti. În loc să găsească buba din sistem şi să ofere soluţii, parlamentarii şi „specialiştii lui Peşte” din Sănătate şi administraţie s-au adunat la UMF mai mult pentru a participa la o şedinţă de terapie de grup. Ei nu au ratat ocazia să devieze frecvent de la subiect şi să aducă în atenţie problemele care îi frământă în plan personal.

„Am încercat să aduc întrunirea la linia de plutire, pentru că de multe ori am deviat de la subiect. Fiecare avea ceva de obiectat dar i-am redresat”, ne spune fără prea multă convingere rectorul Vasile Astărăstoae.

Din păcate, socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, motiv pentru care mulţi dintre cei care au fost chemaţi nu au răspuns invitaţiei din diverse motive. De altfel, absenţii au fost cei mai câştigaţi, deputatul PDL Petrică Movilă, vicepreşedinte al Comisiei de Sănătate, sintetizând cel mai bine dezbaterea:

„Am pierdut două ore degeaba cu această conferinţă!”Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *