O nebună i-a pus laţul de gât directorului Poliţiei Locale

• Alexandru Hordilă a fost demis de către primarul Iaşului • printre altele, Nichita i-a reproşat lui Hordilă faptul că nu a dispus măsuri pentru prevenirea vandalizării ferestrelor de la intrarea oficială în Palatul Roznovanu

O nebună i-a pus laţul de gât directorului Poliţiei LocaleDemitere spectaculoasă la vârful Poliţiei Locale ieşene. Primarul Gheorghe Nichita a declarat că nu a mai putut tolera rutina în care intrase de ceva vreme această instituţie şi, în consecinţă, a dispus suspendarea din funcţie a directorului Alexandru Hordilă şi a adjunctului acestuia, Aurela Harabulă. Edilul-şef şi-a argumentat decizia prin faptul că subordonaţii lui Hordilă au preferat roluri de observatori în ultimele două scandaluri care au tulburat liniştea oraşului: furtul celor trei statui din parcul Copoul şi geamurile sparte de la Primăria Iaşi. Vandalizarea Palatului Roznovanu pare să fi fost picătura care a umplut paharul, Nichita arătându-se iritat de faptul că o femeie cu grave probleme psihice a reuşit să spargă trei ferestre mari la doar câţiva metri distanţă de cei cinci oameni care, în mod tradiţional, stau la intrarea în Primăria Iaşi. Mai mult decât atât, primarul a fost deranjat şi de faptul că directorii Poliţiei Locale au negat realitatea. „Pe casete se vedea un lucru, iar ei îmi spuneau altceva, mă minţeau în faţă”, a tunat primarul.

Locul lui Hordilă în fruntea Poliţiei Locale va fi luat de Georgel Grumeza de la IGPR, un poliţist cu o vastă experienţă în zona investigaţiilor criminalistice. De altfel, de numele său se leagă rezolvarea crimei din catacombele de pe Ştefan cel Mare şi mediatizatul caz Larisa.

Şerloc Holms

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *