Obiect de activitate inedit al firmei Coseli: Plăcuțe de frână… cu aromă de vanilie

Toate gospodinele din Iași cunosc compania Coseli.  În special în apropierea Paștelui sau a Crăciunului, la vreo aniversare sau petrecere în familie, produsele și aromele alimentare ale firmei ieșene sunt la mare căutare. De ceva vreme, însă, și domnii au început să se intereseze de ce se mai fabrică în compania locală.

Plăcuțele de frână sunt printre cele mai puțin cunoscute, dar apreciate produse ale companiei Coseli.Coseli_esente „Majoritatea autoturismelor de astăzi folosesc sistemul de plăcuțe și disc de frână pe toate cele patru roți, astfel plăcuțele de frână devin elementele cel mai des utilizate în cadrul sistemelor de frânare. Încă din anul 1997 compania Coseli a pătruns în această sferă de activitate începând cu fabricarea de plăcuțe de frână ecologice pentru autoturisme de tip Dacia. Din anul 2000 a început colaborarea cu fabrica de automobile Dacia Pitești, devenind furnizor oficial al acestei fabrici”, spun cei de la Coseli.

Toate plăcuțele de frână realizate la Iași au fișe de conformitate, ceea ce conferă companiei calitatea de furnizor de piese de origine. Mai mult, în luna noiembrie 2002, acestea au fost distinse cu Premiul de Excelență în Economie „Marca de Aur” la salonul Fabricat în România.placute_frana

De altfel, materialul compozit folosit la fabricarea plăcuțelor a fost, la rândul său, premiat cu Medalia de Aur la Salonul Internațional al Invențiilor de la Bruxelles Eureka 2002. Acesta are un coeficient de frecare ridicat, permite o uzură mică a materialului de frecare și a pieselor de contact, precum și o frânare progresivă și eficientă. „Materialul utilizat la fabricarea plăcuțelor de frână are la bază un aliaj de fier-carbon și nu conține azbest. Din anul 2004 firma Coseli a devenit distribuitor național al plăcuțelor de frână marca Gama Master Italia, brand cu o foarte bună reputație europeană în ceea ce privește calitatea și fiabilitatea produselor fabricate”, spun reprezentanții Coseli.

Oferta companiei cuprinde plăcuțe de frână pentru orice marcă de autovehicul, acestea fiind omologate chiar și la nivel european.

Costeli Pirelli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *