Ocolul Moldovei CU PICIU AUR

În toamna anului 1872, londonezul Phileas Fogg, care își angajase un nou valet, pe francezul Passepartout, a făcut un pariu cu prietenii săi din Reform Club că poate să facă ocolul pământului în 80 de zile. Toată povestea a descris-o Jules Verne pe larg, sub formă de serial, în Le Temps. Această călătorie extraordinară are la bază revoluționarea transporturilor, eveniment care marchează secolul al XIX-lea și începutul revoluției industriale. Apariția noilor modalități de transport cum ar fi calea ferată, vaporul cu aburi și deschiderea canalului Suez în 1869 au scurtat distanțele, datorită timpului mai scurt necesar parcurgerii lor. Pentru vremurile de atunci, pariul a fost unul extraordinar și succesul cărții pe măsură.

Alte recorduri
În toamna anului 2012, am asistat la un pariu demn de Cartea Recordurilor. Austriacul Felix Baumgartner a realizat cu succes saltul în cădere liberă din stratosferă, plonjând de la altitudinea record de 39.000 metri, deasupra statului american New Mexico. Felix Baumgartner a atins o viteză oficială de 1.136 km/h, astfel acesta depășind viteza sunetului, care la acea presiune atmosferică era calculată la aproximativ 1.100 km/h. În materie de cicliști, cel mai renumit este Lance Armstrong, care a câștigat de șapte ori la rând Turul Franței, între anii 1999 și 2005, titluri care i s-au retras în 2012 pentru că a fost găsit vinovat de dopaj.

Selfie cu băţ
E bine să știți că Lance Armostrong are un concurent serios la Iași. Un concurent care vrea să intre în Cartea Recordurilor. Un concurent care, cu siguranță, va fi recunoscut peste ani și ani. Atât pentru afacerile sale derulate la Iași, cât și pentru pasiunea sa pentru bicicletă. Este vorba despre Vlad Eugen Nicușor, cunoscut mai mult ca Piciu, după casele de amanet cu același nume pe care pe administrează. Dacă nu știați, Piciu, o să-i spunem așa că îi place și lui, este pasionat de bicicletă. Face periodic curse pe bicicletă. Mai are un pic și finalizează ocolul Moldovei. Ultima cursă a fost efectuată chiar în iunie. Pe traseul Iași – Bacău, o distanță de aproximativ 260 de kilometri străbătută de Piciu în aproximativ 12 ore. Vă dați seama că nu a pedalat continuu. Piciu a făcut și pause. Nu știm exact câte. Știm doar că la una dintre pauze a luat și masa. Ca un sportiv adevărat, Piciu a mâncat grătar din piept de pui, cam jumătate de kilogram după cum se vedea în pozele postate pe facebook, pilaf de orez, salată de varză, o chiflă și s-a hidratat cu o bere fără alcool. Și ca să vadă prietenii că e sportiv adevărat, Piciu și-a făcut și un selfie cu prelungitor ca să intre în cadru și bicicleta. Nu e nimic rău în asta. Mișcarea face bine. O să rămână mereu tânăr. Apropo, cât mai e dobânda la casa de amanet?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *