Oprea e invidios pe… Kim Jong-un

Din seria „Oameni care își dau cu părerea deși nu i-a întrebat nimeni”, vă propunem să ne oprim puțin și asupra senatorului PDL de Tătărași, dom’ profesor Dumitru Oprea. Nu că fostul viitor primar ar mai însemna cine știe ce nu numai prin oraș sau chiar prin propriul partid, dar, cum-necum, încă „reprezintă” jumătate dintre ieșeni în Senat și, vorba aia, e dreptul dumneavoastră să fiți informați.

Oprea e invidios pe... Kim Jong-unEi bine, după ce „a luat poziție” față de laptele și cornul școlarilor, criza medicamentelor și numirile procurorilor, dom’ profesor s-a gândit să ne onoreze și cu câteva panseuri opărite despre recenta Conferință Județeană a PSD Iași. Conferință despre care, de fapt, nu prea e nimic de spus, în condițiile în care echipa primarului Gheorghe Nichita a fost nu numai singura, ci și cea mai bună, fiind, ca atare, aleasă în unanimitate. Unanimitate care, din motive psihanalizabile, pare că l-a iritat teribil pe senator, de vreme ce a emis pe blogul personal următorul comentariu: „Probabil că și liderul din Coreea de Nord ar păli de invidie, la atâta adorație din partea supușilor săi. Dar, chiar și acolo, tătucul se votează doar cu 99,9%, lăsându-se o fărâmă de procent măcar așa, de ochii lumii. La PSD Iași însă, dragostea (sau teama) de lider îi sufocă pe aplaudaci”.

Din partea unui politician care a făcut eforturi supraomenești să se așeze cu, pardon, fundul nu în două, ci în trei luntrii, evitând să opteze clar între Vasile Blaga, Elena Udrea și Monica Macovei, ne-am fi așteptat la ceva mai multă reținere. Cu atât mai mult cu cât, de când e prin PDL, nu ne amintim să fi participat la vreo ședință de alegeri; mde, e mai simplu să șantajezi conducerea să te pună șef interimar decât să te lași la mâna unor voturi pe care nu le controlezi în totalitate. În fine, nu știm cât de invidios e Kim Jong-un pe Gheorghe Nichita, dar mai că am înclina să zicem că, de fapt, dom’ profesor e ăla măcinat grav de invidie. Nu de alta, dar, pe vremea când era rector la Universitatea din Copou, nu degeaba i se spunea „Micul Hitler”…

Radio HitLer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *