ORA FATIDICA! Cand s-a produs bomba cu ceas din Colectiv? Nici anchetatorii n-au facut descoperirea asta

Momentul interventiei primelor echipaje de urgenta la incendiul de la Colectiv a fost amplu disputat, dupa ce secretarul de stat Raed Arafat a anuntat doua ore diferite. Intre timp, a aparut dovada care arata „inceputul sfarsitului” in tragedia din clubul mistuit de foc, cu aproape 500 de persoane inauntru.

In seara tragediei, pe 30 octombrie, Ministerul de Interne a an untat oficial ca „primul apel la 112 a fost inregistrat la ora 22:36, iar primele echipaje medicale de interventie au ajuns la fata locului la 22:43” , adica dupa 7 minute. Ce nu au spus autoritatile este ca de fapt, primele echipaje de urgenta erau, de fapt, o masina de politie, iar abia dupa alte cateva minute au inceput sa apara salvarile.

Secretarul de stat Raed Arafat a rectificat apoi, invocand analiza apelurilor facute prin Serviciul 112.„Apelul a intrat la 22:32, au fost mobilizate primele forte si au inceput deplasarea catre locul incendiului, sosind acolo la 22:43. Deci, de la primirea primului apel la 112 pana la sosirea la fata locului, 11 minute”, a spus Arafat.

 

Acestea sunt ultimele minute ale tragediei. La ce ora a pornit incendiul!

O data stabilita cu certitudine ora primului apel care anunta incendiul, ramane de vazut cand s-a produs, practic nenorocirea. O filmare facuta in club inainte de momentul fatidic arata ca focul a luat proportii in mai putin de doua minute!

Pe filmarea concertului trupei „Goodbay to Gravity” apare la un moment dat, mana cameramanului amator, cu un ceas, care arata ora 22.25 de minute.

De la acel moment, mai trec 4,26 minute pana la pornirea jerbei de artificii, fapt care a declansat incendiul, arata datele din ancheta. Aceasta inseamna ca incendiul a pornit, cu certitudine, la ora 22.30!

Martorii au sunat la serviciul de urgenta dupa ce au iesit din club, iar o data stabilita ora 22.32, inseamna ca focul a mistuit totul in numai doua minute, fapt care arata proportiile tragediei. Combustia a fost aproape spontana, fapt ce arata ca arderea s-a produs in prezenta unor catalizatori extrem de puternici, foarte inflamabili!

Sursa:cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *