Pamflet 100%. Ce fac nou veniții din Consiliul Local. Coţo şi Coro

Pe lângă tinerii selfişti Boz şi Timofciuc, liberalii ieşeni mai sunt reprezentaţi în Consiliul Local şi de doi anonimi pentru viaţa publică locală, oamenii de afaceri Cristi Corozăl şi Alexandru Coţofan (foto). Primul a mai trecut şi pe la Partidul Conservator, fiind chiar şef al filialei ieşene, având afaceri cu microbuzele de pe liniile metropolitane doldora de navetişti. Celălalt e un pic mai răsărit, coordonând reprezentanţa unei firme canadiene de proiectare. Tăcuţi şi rezervaţi în activitatea lor din deliberativ, cei doi mai schimbă, totuşi, câte două vorbe în pauzele de şedinţă.

Alexandru Coţofan: Cristinele, mă extenuează la greu şedinţele astea. Oameni în toată firea, stăm şi ne uităm unul la altul şi aşteptăm să treacă mai repede ordinea de zi. Şi chestia aia cu votul, eu tot n-o pricep. Nu reuşesc niciodată să-mi sincronizez ridicatul mâinii cu ceilalţi colegi, mai ales cu tinerii ăştia, Boz şi Timofciuc, care votează contra încă înainte de a termina preşedintele citirea proiectului de hotărâre. Foarte, foarte epuizant, crede-mă…
Cristi Corozăl: – Te înţeleg perfect, Săndele. Dacă vrei să te mai relaxezi, îţi ofer o excursie cu unul dintre microbuzele mele. Uite, poţi încerca o escapadă la Bosia, garantez senzaţii tari, o experienţă extremă într-un cazan de-al meu te pune pe picioare imediat.

Mersi, Cristi, eşti un coleg deosebit, dar cred că voi prefera o altă metodă de încărcare a bateriilor. Mă apuc de pariuri legate de şansele fiecărui candidat de-al nostru la alegerile parlamentare. Deşi, după experienţa cu Marius Bodea, pe care l-am susţinut la primărie, se pare că nu am o mână prea bună.
Ei, dar ceva, ceva, tot ne-a ieşit de aici. Uite unde ne aflăm, în sala de consiliu a Primăriei. Mai bem o cafea, mai învăţăm puţină administraţie… cine ştie, poate peste patru ani ne lipim şi noi de un fotoliu de parlamentar. Eu aşa mi-am pornit cariera de antreprenor. Mai întâi am fost şofer de maxi – taxi, apoi am văzut care sunt şmecheriile, că unii oameni pot merge într-un microbuz cocârjaţi în orice poziţie, aşa că era păcat să nu scot un ban de pe chestia asta. Hai, fii optimist, dacă vrei să reuşeşti, tot universul conspiră în favoarea ta.

Bine, m-ai convins. Mă bucur că te am coleg. Fiecare om ar trebui să aibă lângă el un spirit sănătos ca al tău. Să mergem la treabă, Cristinele! Comunitatea ne aşteaptă. Dar hai să mai mergem o dată la automatul de cafea, să-mi fac niţel curaj. Nu de alta, dar ne aşteaptă proiecte grele, din alea cu puzuri, parcele, tarlale, chestii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *