Pamflet 100%: ce-i în mână, nu-i minciună

Birourile Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi rămân tot mai goale, după ce săptămâna trecută un angajat şi-a dat demisia după nici două luni de muncă, iar un alt lucrător îşi pregăteşte dosarul de pensionare. Directorul instituţiei, Daniel Minciună, se plânge că toţi oamenii de specialitate fug de salariile mici din Direcţie, în mediul privat având posibilitatea de a câştiga dublu. Panicat de faptul că va rămâne fără subalterni, Daniel Minciună a discutat cu ultimul angajat rătăcit prin curtea Direcţiei, şoferul de betonieră Viorel Bitum.

Daniel Minciună: Oo, să trăiţi, domnule conducător auto profesionist, categoriile A, B, C, D, E, F, G, X, Y, Zet, onorabilul Bitum Viorel!
Viorel Bitum: Să trăiţi, domnu’ director! Dar de ce mă luaţi aşa la mişto, vreţi să mă daţi afară?

Vai, dar cum puteţi emite o asemenea suspiciune, distinse domnule conducător de autobetonieră? Cum aş putea să vă răpesc plăcerea de a asfalta şi betona drumurile judeţului Iaşi, această magică lume a călătoriei, ce îmbină într-un inefabil unic în lume pitorescul căruţelor cu modernitatea bolizilor de fiţe?
E clar, vreţi să mă daţi afară. Dar să ştiţi că n-am furat eu bidonul ăla de motorină din garaj. Pur şi simplu a crăpat pe la mâner şi s-a scurs toată prin curte. Noroc că m-am lăsat de fumat, că altfel cine ştie ce nenorocire se mai întâmpla!

Tocmai acum v-aţi lăsat de fumat, excelenţă, când aveam pregătite pentru domnia voastră nişte ţigări de foi englezeşti de şaişpe euro bucata! Dar de băut sper că încă mai bei, că deja am pus la rece un Dom Perignon pe care ţin neapărat să-l sorbim împreună.
Mulţumesc, dom’ director, dar nu pot bea aşa, pe stomacul gol. Staţi să mă duc să-mi scot salamul de vară din cabină. O fi transpirat, că-l am de vreo două zile în torpedou.

Dar tu chiar vrei ca cel mai preţios angajat al Direcţiei să se pricopsească cu vreo toxiinfecţie alimentară? Am comandat deja homar şi caviar, imediat trebuie să vină cateringul. Până una, alta, răcoreşte-te cu o gură de Sapphire Martini. Sau poate că preferi un cocktail Louis XII Diamond?
Zău, domnule director, nu mă mai chinuiţi. Recunosc, am luat şi eu nişte roabe de pietriş pentru acasă, puteţi să mă penalizaţi cu zece la sută, daţi-mă afară, dar nu mă mai torturaţi cu vorbele astea grele.

Cum să te dau afară, băi Viorele? Păi, dacă te las pe drumuri, peste cine mai rămân eu şef? Ia, fuga repejor în betonieră şi fă o tură prin judeţ! Lasă jos felia aia de caviar, că te strici la burtă şi atât îmi mai trebuie, să intri în concediu medical!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *