PANCONE ZICE CĂ A BĂUT MAI PUŢIN DECÂT A IEŞIT ALCOOLEMIA

Fotbalistul ieşean Daniel Pancu a cerut, săptămâna trecută, prin intermediul avocatului său, Marius Striblea, recalcularea alcoolemiei stabilite în noaptea de 21 decembrie 2008, când a fost prins băut la volan.

La ultimul termen, Pancone, care evoluează în prezent la formaţia Rapid Bucureşti, nu a fost prezent, cererea de recalculare a alcoolemiei fiind făcută de avocatul său.

Magistratii de la Judecătoria Iaşi au decis să amâne procesul pentru data de 27 aprilie.

Ce s-a întâmplat?

Daniel Pancu

Daniel Pancu

În noaptea de 21 decembrie, Daniel Pancu se afla la volanul unui autoturism Infiniti.

Acesta a fost oprit de un echipaj de Poliţie din Iaşi, în jurul orei 1.20, deoarece a intrat pe strada Sălciilor, care avea accesul interzis.

Pentru că mirosea puternic a alcool, poliţiştii i-au solicitat să sufle în etilotest. Astfel, s-a constatat că fotbalistul conducea deşi avea o alcoolemie de 1,36 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat.

Pancu le-a spus poliţiştilor că ar fi băut un litru de vin.

Jucătorul a fost dus la spital unde i s-au recoltat probe de sânge, pentru stabilirea exactă a aloolemiei.

După preluarea probelor biologice, a reieşit iniţial că Pancu avea 2,40 grame la mie în singe, apoi  2,30 grame la mie.

Poliţiştii i-au reţinut fotbalistului permisul de conducere, eliberându-i în schimb o dovadă fără drept de a conduce şi i-au întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Apărat de „salvatorul de fotbalişti“

Avocatul lui Daniel Pancu în acest proces este nimeni altul decât Marius Striblea, cel care a reuşit să-l scoată din mai multe belele avute cu Poliţia Rutieră pe un alt fost jucător al Politehnicii Iaşi, Ionuţ Bâlbă.

Bâlbă a scăpat anul trecut doar cu o condamnare la nouă luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Fostul fotbalist al Politehnicii Iaşi a avut o alcoolemie de 1,1 grame la mie alcool în sânge.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *