PDL-iștii au pus gând rău ouălor Primăriei. Vor să le facă portocalii!

Dacă vă este dor de zilele de sărbătoare în care Televiziunea Română difuza „Stan și Bran” ori „Charlot”, dacă nu mai aveți răbdare până joia viitoare, când se difuzează „Las Fierbinți”, dacă la ora când se dă „Un show păcătos” dormiți deja și dacă vă e frică să descărcați de pe torente – într-un cuvânt, dacă sunteți înnebuniți după serialele de comedie –, atunci vă sfătuim să urmăriți ședințele Consiliului Local Iași! (Da, mai nou, se dau și pe net, pe Facebook; după câteva click-uri găsiți…).

PDL-iștii au pus gând rău ouălor Primăriei. Vor să le facă portocalii!Ei bine, noi le urmărim și, în caz că ați ratat ședința din ajunul sfintei zile de 1 Mai, vă povestim noi pe scurt ce și cum. Nu credem că vă interesează foarte tare că ședința a durat mai puțin decât o călătorie cu autobuzul din CUG până în Centru, că toate proiectele au fost votate, cu una-două abțineri deontologice, de culoare, că acei consilieri care dorm de obicei au dormit și de data aceasta, iar cei care vorbesc au vorbit și acum… Nu o să mai plictisim nici cu interpelările care se vor „tehnice” și „la obiect” ale lui Gabriel Grigore, nici cu obsesia popularei Anca Preda față de numere (mai nou, vrea raport scris despre tei…), nici cu eforturile constante ale colegului său Florin Boca de a fi și mai penibil decât pare, nici despre muțenia majoritară și fericită a celorlalți. În niciun caz nu o să vă spunem nimic despre începutul de mardeală – din aceea pe bune, cu pumni la ficați și genunchi în părțile moi – dintre OTV-iștii Boca, Alin Aivănoaie și Vlad Nedelcu. (Despre Vlăduț chiar nu vrem să mai vorbim, mai ales acum, când așteaptă iepurașul…).

De data aceasta vorbim doar de lucruri serioase, iar când spunem „lucruri serioase” ne referim la propunerile PDL-istului Constantin Axinia cu privire la ornamentele montate de Primărie prin oraș. Suntem siguri că angajații din Palatul Roznovanu s-au îngălbenit de invidie că nu le-a venit lor ideea, înaintea CFR-istului portocaliu, ca „iepurii de Paște din Piața Unirii să fie roșii, cu urechi galbene, pentru a reprezenta culorile partidelor din USL, iar fiecare iepure gigant să țină în brațe două ouă portocalii”. La fel de siguri suntem că primarul și-a mușcat buzele până la os ca să nu-i scape niște urări mai puțin potrivite cu Postul Paștelui atunci când a explicat că, de fapt, culoarea portocalie este rezultatul combinației dintre roșu și galben și când a lăsat să-i scape, printre dinți, ceva despre „ouă clocite”…

(Acuma, apropo de ouăle din Piața Unirii: dacă nu aveți vreo mătușă pe nume Tamara și nici afaceri cu statul, mai bine evitați să vă plimbați cu copiii prin zonă, cel puțin încă vreo săptămână; nu credem că vreți să cheltuiți zeci, sute de mii de euro pe tratamente psihiatrice riscante care să vă ajute progeniturile să scape de coșmaruri…).

Fiindcă nu obișnuim să lăudăm fără motiv, propunerea lui Axinia, deși tardivă, ar fi fost oportună, iar asta în virtutea forței sale simbolice. Să ne gândim: iepurii roșii ar simboliza, evident, PSD-ul; ca să se transforme în ceva redutabil, dar nenatural, precum USL-ul, au nevoie de niște „urechi” galbene, liberale; dacă monștrii ăștia galben-roșii, de 70%, ar ține în mâini câte două ouă PDL-iste, asta nu vă aduce aminte de anul electoral 2012?!

Agent Orange

P.S. În plin proces de vopsire a ouălor, ne-am amintit și o chestie interesantă despre culoarea portocalie. Mai exact, despre „agentul portocaliu”. Ei bine, așa-numitul „Agent Orange” este un erbicid foarte puternic, o otravă sinistră folosită de americanii cei buni, prin anii ’60-’70, în lupta sfântă cu vietnamezii cei răi. Chimicalele lăsau copacii fără frunze, astfel încât gherilele comuniste rămâneau fără adăpost în fața avioanelor și elicopterelor, având avantajul suplimentar de a distruge orice cultură agricolă, spre bucuria țăranilor neînrolați. În urma acestui tratament cosmetic de masă, cică au murit vreo 400 de mii de vitenamezi, iar vreo jumătate de milion de copii s-au născut cu diverse malformații.

Meditați un minut la efectele „agentului portocaliu” asupra Vietnamului mioritic… Cam seamănă, nu?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *