Pe când skateboard şi Darts în muzeul lui nea` Simi de la CUG?

De ceva vreme, umblă vorba prin târg că o măgăoaie de la marginea Iaşului ar fi pregătită să fie dată în primire unor aitişti (nu artişti, ci specialişti din ăia cu buchiseala pe calculator), care să se ocupe aşa cum ştiu ei mai bine de ea. Este vorba despre Centrul Expoziţional, un mastodont inaugurat pe vremea cât fostul primar Simirad se afla la cârma judeţului, dar pentru care nu s-a găsit nici o utilitate publică mai de Doamne-ajută până acum.

Nu mai punem la socoteală că la mijloc au fost şi nişte bani europeni, nu puţini la număr – vreo câteva milioane bune de euro, cu care s-ar fi putut face şi alte lucruri măreţe prin Iaşi. Noi  nu înţelegem, însă, mania asta a lui nea` Simi cu mausoleurile. De la Ţâţa lui Simirad, transformată într-un frumos Muzeu al Pătrunjelului în faţa Halei Centrale, până la mausoleul din Alecsandri şi, mai apoi, în capătul CUG-ului, Iaşul e plin de astfel de monumente, care mai de care mai nefolositoare.

Acuma, nu putem decât să ne bucurăm că în măgăoaia de la CUG vor veni nişte minţi luminate care să anime măcar atmosfera pe-acolo. Cum am văzut noi pe la Google, poate că pe scările rulante vor începe să se dea ochelariştii cu skate-urile, iar prin birourile şi sălile de conferinţe se vor încinge aprige partide de Darts, Ping-Pong sau Flipper, totul între două şedinţe de brainştorming. Nu de alta, dar dacă nu ia cineva mausoleul de coarne, prin tavan cam încep să curgă ploile de iarnă-primăvară. Iar dacă vom vrea vreodată să facem un muzeu adevărat în Iaşi, am putea pune de unul al elefanţilor sau al Tutankamonilor, că tot voia nea Simi să-l aducă în pelerinaj la Iaşi, la pachet cu Sfânta Parascheva, iertate să ne fie păcatele…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *