Pe Cuza Vodă. Teatru Fix sau proba de rezistență la toaletă

Parcă pe strada Cuza Vodă se simțea nevoia unei bodegi, nu credeți? De o bună perioadă de timp cei care se săturaseră de eternele bombe din zona Cubului sau de fițele din Piața Unirii sperau la acel licăr de lumină. Ei bine, speranțele nu le-au fost înșelate. De ceva vreme, pe mica și înghesuita stradă cu potențial pietonal din centrul Iașului a răsărit Teatru Fix.

De ce „fix”? Probabil pentru că nu-i mobil… De ce „teatru”? Pentru că aici, pe lângă ocazionalele seri de băută clasicăTeatru_Fix_2 și de rarele cântări faine se mai pun în – să-i zicem – scenă și piese de teatru, susținute în special de tinere speranțe ieșene, studenți la Actorie pe care nu-i caută mai nimeni în alte părți.

Cu Teatru Fix ai doar două variante: ori îți place, ori îl detești. Se poate să îmbrățișezi și ambele opțiuni, în funcție de  evenimentul la care ai șansa, respectiv neșansa să asiști. Aici am avut parte și de concerte faine, cu artiști ieșeni sau trupe funky, dar și de experimente teatrale eșuate sau concerte cu banduri proaspete cu nume de brazi piți la care ori sunetul era prea tare, ori vocea prea neclară, ori băutura mult prea puțină.

Încăperea de la subsolul uneia dintre clădirile cu proprietariTeatru_Fix_1 incerți este împărțită în două de o ușă glisantă. Totul e verde, totul în ceață de la lipsa evidentă de aerisire, totul deosebit de frumos și interesant cu cantitatea aferentă de alcool în pahare și-n sistem.

Prețuri bune, zicem noi, pentru un local amplasat la kilometrul zero al Iașului. Un minus ar fi, însă, lipsa personalului de servire. Pentru fiecare pahar consumat clienții trebuie să-și amintească de cozile din epoca trecută la barul amplasat la intrare.

O altă bilă neagră o primesc cei de la Teatru Fix pentru toalete. Aceste locuri atât de necesare și de căutate într-un local în care se consumă bere în cantități considerabile sunt amenajate la capătul superior al câtorva trepte. O încercare nespus de grea pentru domnițele pe tocuri și pentru coconașii amețiți!

Alcoolus Interruptus

1 comentariu

Lasa comentariu
 1. Teatru FiX

  Ne simţim obligaţi de civilizaţie, implicit online, să vă răspunem:
  1. nu suntem bodegă, suntem un teatru independent.
  2. …FiX… pentru că la noi în teatru, totul este mobil.
  3: Suntem, după un an, singurul teatru independent din Iaşi care oferă rezultate: Singurii din Iaşi în concurs la in FNTI, şi singurii din Iaşi în Temps D`image Cluj.
  4: FiX este singurul Teatru Independent din Iaşi care susţine activitate permanentă la cele mai înalte standarde tehnice, şi suntem în Top 3 din România la acest capitol.
  5: Experimente teatrale eşuate: rugăm pamfletarii să fie mai clari, în virtutea celor enunţate mai sus, dacă elementul alcoolus interruptus nu intervine în destructurarea ecuaţiei.
  6.Şansă şi neşansă: la orice eveniment teatral, uşile se închid, şi vei avea neşansa să găseşti uşa încuiată, dacă întârzii la spectacolele noastre.
  7: Proprietari incerţi: FiX este chiriaş, şi legislaţia nu permite pamfletul în acte.
  8: lipsa evidentă de aerisire: FiX: vă invităm cu drag să intraţi: la noi în spaţiu, volumul de aer se schimbă Complet din 60 în 60 de minute. dacă nu facem asta, activitatea noastră teatrală are de suferit, şi NU ACCEPTĂM NICI O FORMĂ DE RABAT DE LA CALITATEA ACTULUI ARTISTIC.
  9: Totul e verde: Uşile glisante: sunt 4 la număr într-un spaţiu ~verde~, şi se deschid într-un spaţiu optim activităţilor teatrale, ghici, negru.
  10: Cantitatea aferentă de alcool, sau sevrajul în lipsă este probabil sursa de inspiraţie a autorului.
  11. Personalul de servire: considerăm că înspaţiul FiX, oamenii pot să se cunoască. De aceea, la FiX, servirea se face la bar! ca mulţi alţii deranjaţi de acest concept, unii pleacă, alţii rămân, în măsura în care sunt capabili să-şi enunţe verbal comanda.
  12. Aparent, recenzia de toalete este în raport direct proporţional cu gradul de consum al autorului,şi în raport opus cu recenzia acestuia referitoare la cozile din epoca… .
  13. Domniţe pe tocuri şi coconaşi ameţiţi: … ca oriunde, la FiX intrii, şi rămâi dacă îţi place.
  14. înţelegem conceptul pamfletar al publicaţiei online.
  15: înţelegem modul de cuantificare a rezultatelor unui autor într-o astfel de publicaţie, de aceea suntem deschişi să vă oferim un autor mai capabil şi mai cuantificabil ca follow-up decât individul/a alcoolus interruptus.
  16. Eu sunt Mihai Pintilei, fondator al Teatrului FiX, şi v-am oferit astăzi, 25.10.2013, primul comentariu la articolul publicat în data de 02.10.2013.
  17. Dragi cititori, nu citiţi: următorul mesaj este adresat autorului şi angajatorilor săi:
  18: PAMFLET: guriţă, înţeleg frustrarea, dar totuşi…
  propun angajatorilor tăi, şi îmi ofer serviciile angajatorilor tăi cu titlu gratuit, numai ca să demonstrez oamenilor care vor citi acest comentariu că ESTE POSIBIL să scrii pamflet ŞI ÎN CUNOŞTINŢĂ DE CAUZĂ.
  19: PENTRU ANGAJATORI: eu, Mihai Pintilei, mă angajez să scriu in identic aceleaşi condiţii contractuale care guverneză autorii dumneavoastră, şi mă oblig să fac asta fără bani. Şi mă oblig să scriu despre lucruri de care am habar, sau opinie. contactaţi-mă! Îmi găsiţi detaliile pe site-ul teatrului FiX. Vă garantez 300 de răspunsuri per subiect, pentru că tratez subiecte despre care ŞTIU.
  20. în rest, dragă A.I. (alcoolus interruptus), de drag îţi voi posta articolul în mediile noastre, pentru că e bine să existe un exemplu clar despre cum NU SE FACE PAMFLETUL.
  21. Cu drag pentru colegii care nu te suportă, Mihai Pintilei, tânăr de 29 de ani, care a făcut ceva cu viaţa lui.
  PS: noi trimitem comentariu. dacă nu apare, …. facem noi să apară. aviz angajatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *