Pe Lăpușneanu. Beer Zone, raiul împătimiților berii

De aproape o lună s-a deschis în centrul Iașului un local care nu prea ar avea ce căuta în urbea de pe șapte coline. Prea modern, prea european, prea fără fițe, prea… ca la țară. Pe numele său Beer Zone, acesta este singurul bar din Iași unde găsești peste 100 de soiuri de bere. Cu alcool, fără alcool, bere fiartă, caramelizată, cu cireșe, cu piersici, cu zmeură, cu multe grade și întotdeauna rece. Amatorii de hamei ar putea crede c-au murit și-au ajuns în rai. Soțiile amatorilor de hamei vor fi și ele fericite, întrucât berea cu arome este la ea acasă aici.Beer_Zone_1

Încă de la intrare localul te îmbie la o ședere prelungită și relaxată. Mesele sunt de lemn masiv, iar scaunele sunt făcute pentru a susține băutori profesioniști de bere. De-a lungul peretelui sunt aliniate ostășește sticle goale de bere din care clienții veseli sau, mai bine zis, înveseliți au savurat diverse soiuri de licoare magică. Pe pereți sunt atârnate tot felul de tablouri moderne, cu reclame pentru diverse mărci de bere.

Muzica e un alt detaliu la care cei de la Beer Zone au fost foarte atenți. Jazz și rock vechi și ascultabil – cam așa s-ar traduce pe scurt selecția muzicală. Servirea e un nou punct forte al barului. Beer_Zone_2Întrucât este foarte posibil ca unii clienți neinițiați în tainele berii cu tradiție să nu știe ce să comande și să fie surprinși de lipsa Ciucașului din meniu, personalul din dotare este dispus să acorde consultații gratuite.

Singura bilă neagră pentru cei de la Beer Zone este că localul este prea mic și prea ascuns în gangul care leagă ulița Lăpușneanu de bulevardul Independenței. Dar, de fapt, dacă ne gândim mai bine, acesta nu-i un lucru tocmai rău. Se realizează, astfel, o primă selecție a clienților. De bună seamă că amicii cu trei cefe care frecventează localurile de fițe ale Iașului n-or să vină aici. Nu de alta, da n-au unde-și parca bemveu’ în față!

Nenea Iancu

2 comentarii

Lasa comentariu
  1. Octav

    Fain articol, si 100% real … aici se ajunge prin cunoscuti si publicitate , nu se vede din elecopter locatia. O singura problema mai au … preturile sunt cam prea europene si salariile noastre nu sunt … oricum felicitari pentru initiativa !

  2. Pingback: Life lately #2 | dianaelenastoica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *