Pitzi & Cocalar Fashion. Ghid de vestimentaţie hidoasă

Îi vezi peste tot. Seara, dimineaţa, pe caniculă şi chiar pe furtună. Nu ai cum să-i ratezi. Sunt băieţii şmecheri care învârt telefoane mobile, fac biznizuri cu maşini scumpe şi plimbă junele focoase prin cluburi. Mă scuzaţi, era cât pe ce să scriu „discoteci” şi mi-aş fi deconspirat vârsta matusalemică. „Puburi” e cuvântul la modă. „Club” e cel de fiţe, dat de noile tendinţe impuse de băieţii ăştia tunşi periuţă şi geluiţi de zici că și-au turnat gumă arabică peste scalp.cocalar_2

Ei nu dau doar tonul în materie de cuvinte ce ar trebui să definească locurile de distracţie, ci şi tendinţele în modă. E simplu, nu vă costă nimic decât un disconfort vizual…

Plastic lucios şi decibeli în vânt

Maierul de valutist, şlapii şi pantalonii la 48 de focuri (un fel de trei sferturi) sunt o parte din recuzita lor. Ceas şmecher, brăţări din sfoară şi accesorii din piele, că aurul e bun de pus la bancă pe vreme de criză, cam aşa își completează ţinuta.

Atitudinea este definitivată de un plictis arogant, cocalar_1de buzele ţuguiate şi antrenate în scuipat coji de seminţe ori fluierat mândrele de pe stradă. Totul se asezonează cu  muzică înfiorătoare ce le iese din maşini, la nişte decibeli cu care constructorii au reuşi să demoleze orice zid prost ridicat.

Ce să le spui?! Că nu-i frumos, că există coduri vestimentare ori de comportament? Oricum nu te ascultă şi n-are sens să pierzi vremea şi să rişti vreun pumn în ochi ori o înjurătură strecurată prin strungăreaţă. Fiecare cu treaba lui şi, atât timp cât nu te deranjează, e bine să-i ignorăm.

Atenție, se ia!

Problema este alta, că au început să dea tonul în moda de vară. Am văzut o groază de domni şi doamne urmându-le exemplul vestimentar. Bărbaţi în toată firea, cu atitudine distantă, nu ezită să-şi pună pe ei maieurile de valutist, croite obligatoriu din material plastic. Unele mai au şi găurele, altele doar nevoie de o spălătură straşnică. La acestea se adaugă pantalonii (din material de blug jegos) şi târlicii cu care stârnesc colbul Iaşului.pitipoanca_2

Oglindă, olinjoară, cine-i mai caraghioasă din ţară?

Doamnele și domnișoarele, la fel. Nu ţin cont că nu le ajută nici conformaţia şi că le-ar sta mai bine într-un sac decât în acele creaţii vestimentare care sperie şi ultimul zdrenţeros, darămite un om cu oarece simţ estetic. Ne-am întrebat de multe ori dacă ele se privesc în oglindă înainte de a ieşi din casă, fiindcă nu prea pare că ar face-o.

pitipoanca_1Sau poate s-au înscris la un concurs de hidoşenii, au urmat vreun curs de cum să te îmbraci groaznic, fiindcă altă explicaţie nu avem.  Nu intrăm în amănunte legate de atitudine, de discurs ori despre alte chestii din astea plictisitoare, fiindcă s-ar putea să vorbim singuri.

Avem un singur mesaj de transmis: doamnelor, domnişoarelor şi domnilor, dacă ţineţi la imaginea voastră măcar cât de cât, obişnuiţi să vă întrebaţi partenerul sau partenera din când în când care este diferenţa între dumneavoastră şi o hidoşenie, iar dacă nuanţele se confundă, priviţi-vă măcar într-un ochi de oglindă, dacă nu suportaţi să vi se arate imaginea întreagă!

Dacă veţi suferi un şoc, nu vă speriaţi! Trece cu apă rece şi cu o haină cât de cât normală. Nu ştim dacă veţi face senzaţie, dar vă garantăm că n-or să va latre câinii şi nici n-or să vă mai arate bârfitorii cu degetul…

Naomi Tomberonetta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *