Poate vă închipuiaţi că pisicile se dau gratis? Să vedeţi cît costă alea de rasă!

250 de rase de pisici sunt cunoscute în prezent în întreaga lume, însă doar câteva dintre ele se remarcă prin trăsături unice care fac ca preţul lor să-l depăşească pe cel al unei limuzine de lux, iar cei care-şi permit un astfel de exemplar trebuie să aştepte chiar şi un an de zile până să intre în posesia acestuia, potrivit adevărul.ro.

Pisica din rasa Ashera

De departe cea mai scumpă felină domestică este pisica din rasa Ashera. Un exemplar de Royal Ashera poate ajunge să coste chiar şi 125.000 de dolari, preţul fiind justificat de numărul foarte mic de exemplare din această rasă şi de cererea mare. Ashera este o rasă din SUA, obţinută prin încrucişare, iar anual nu se vând mai mult de 50 de exemplare. Este o pisică de talie foarte mare, un mascul adult ajunge să măsoare în lungime mai mult de un metru şi să cântărească în mod normal peste 12 kilograme. ashera_18341500

În ciuda aspectului care impune respect şi inspiră teamă, este descrisă ca fiind o pisică foarte blândă, afectuoasă şi uşor de educat. În plus Royal Ashera are două calităţi rar întâlnite la feline: este hipoalergică, deci poate fi crescută de persoanele care dezvoltă alergii în prezenţa felinelor şi nu este mofturoasă la mâncare.

Pisica din rasa Bengaleză

Este un leopard în miniatură, iar un exemplar din această rasă ajunge să coste până la 40.000 de dolari. Este considerată una dintre cele mai frumoase pisici din lume, atât datorită aspectului blăniţei, gri, cafeniu sau auriu cu pete şi dungi maron închis, cât şi culorii şi formei ochilor ( aproape rotunzi cu un contur negru care face să iasă în evidenţă culoarea verde deschis a irisului).

646x404 (3)

Este descrisă de proprietari drept o pisică semi-domestică. Nu este genul care se alintă tot timpul, care doarme mult şi toarce, ba din contră, este extrem de curioasă, tot timpul în acţiune, îi place să se caţere, să stea la înălţime şi să vâneze tot ce se poate. Este una dintre puţinele rase de pisică ce adoră apa şi nu se fereşte nici măcar de ploaie. Este o pisică de talie medie spre mare, un exemplar adult ajungând până la 8-9 kilograme. Bengaleza are o blană cu fir foarte scurt, dar cu o textură mătăsoasă.

Pisica din rasa Savannah

Un exemplar din această rasă ajunge să coste până la 20.000 de dolari. Savannah este tot o rasă hybrid, obţinută în SUA, prin încrucişarea unei pisici domestice cu una sălbatică, din savana africană. Chiar dacă în vene îi curge sânge de animal sălbatic, pisica Savannah este descrisă ca fiind extrem de blândă şi ataşată de stăpânii săi în preajma cărora îi place să-şi petreacă timpul. Nu este o pisică independentă, ci preferă compania unui om sau chiar a unui alt animal.

savannah

Este un soi de pisică de dimenisuni mari, are picioare înalte, iar în lungime ajunge la maturitate chiar şi la 80 -90 de cm, iar ca greutate depăşeşte lejer 9-10 kilograme. Nu este neapărat o pisică drăgălaşă, capul său fiind mai degrabă triunghiular, iar urechile sunt mari şi ascuţite. Blana, cafeniu cu pete negre, dar şi alura de felină sălbatică o fac să fie deosebită. Este extrem de atletică, adoră să se caţere şi are nevoie în permanenţă de jucării sau obiecte doar ale ei care să-i ţină de urât. Este mult mai afectuoasă decât Bengaleza, dar la fel de activă şi curioasă. Pur şi simplu nimic nu-i stă în cale dacă îşi doreşte ceva cu adevărat.

Pisica din rasa Sphynx

Un exemplar din rasă pură poate ajunge să coste 4000-5000 de dolari. Originară din Canada, pisica Sphynx sau pisica fără păr (are doar un puf) este căutată în special de iubitorii de animale alergici. Lipsa blăniţei stufoase o face să fie comparată cu Golum, ciudatul personaj din Stăpânul inelelor, şi chiar cu un extraterestru, însă în ciuda acestui „defect”, este extreme de blândă şi afectuoasă şi caută în premanenţă mâinile stâpânului.

sfynx

Pentru că nu are “hăinuţă”, Sphynxul este o pisică de interior care are nevoie de o îngrijire specială şi de atenţie. Este expusă afecţiunilor de piele, de la degerături până la arsuri provocate de soare. Acceptă cu uşurinţă copiii şi chiar alte animale în casă, îşi urmăreşte tot timpul stăpânul şi toarce aproape fără încetare. Este o pisică de talie medie, un exemplar adult ajunge să cântărească până la 7 kilograme.

Pisica Russian Blue (Albastru de Rusia)

Un exemplar autentic din această rasă se vinde cu până la 5000 de dolari. Este o pisică spectacol, datorită blăniţei ei aparte, gri – albastru cu păr scurt şi des, dar în acelaşi timp extrem de fin. Ochii de culoarea cihlimbarului sau verde deschis contrastează cu blana, iar urechile scurte, capul rotund, “obraji bucălaţi” şi colţurile gurii uşor ridicate (trăsătură specific rasei), ca într-un zâmbet, o fac pur şi simplu irezistibilă.

pisica-Russian-Blue

Este o pisică ataşată de stăpân, calmă, nu este foarte activă, dar este extreme de agilă şi inteligentă. Este o rasă de talie mică, un adult cântăreşte până la 5-6 kilograme. La capitolul îngrijire specială, blăniţa are nevoie să fie pieptănată des, măcar odată la două-trei zile.

SURSA:cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *