Poliţist cu ştaif, acum doar un colecţionar de dosare penale

Pe holurile de la poliţia circulaţiei se plimbă zeci de şoferi, foşti şoferi şi mulţi alţii anchetaţi pentru diferite infracţiuni rutiere. E un „du-te vino” continuu, cu ambuteiaje în traficul de pe culoare, cu congestionări şi alte necazuri de genul ăsta. Printre aceştia găsim oameni simpli, de rând, dar şi avocaţi, executori judecătoreşti, şi, de ce nu, chiar foşti sau actuali poiţişti. La urma urmei, toţi sunt oameni şi toţi sunt supuşi greşelii. Fie au călcat prea tare pedala de acceleraţie, fie au băut un şpriţ, fie au accidentat vreun pieton sau au avut vreun alt accident cu victimă. Sunt multe cazuri în care te poţi alege cu dosar penal. Indiferent de funcţia pe care o ai. O spunem clar, noi nu vrem răul nimănui, dar când aflăm noutăţi nu ne putem opri în a le consemna.

Cu jalba-n proţap
Printre cei care se plimbă pe holurile de la poliţia circulaţiei se numără şi un fost poliţist, Mister V. pe numele său de cod. El se plimbă din două motive. Unu, pentru că a fost prins circulând cu numere false, iar acum este nevoit să dea fel de fel de explicaţii şi declaraţii în dosar. Da. Dosar penal. Pentru că a comis o infracţiune. Şi doi, face curse regulate către mai marele serviciului, comisarul Zen Firescu, pentru a zori dosarul deoarece, pe timpul anchetei, Mister V. rămâne pieton. Deci nu are permis. Asta da problemă majoră. Dara cine este acest fost purtător de chipiu Mister V.? Bună întrebare.

Bilă neagră
Cititorii noştri fideli au tot citit despre dumnealui şi ne-au trimis şi nouă câteva informaţii de maximă importanţă. Mister V. a fost şef la serviciul judiciar, actual cercetări penale. Deci cunoştea clar ce infracţiune comitea în timp ce conducea pe drumurile publice o maşină neînmatriculată. Deci avem o bilă neagră pentru el, cu părere de rău o spunem. Fiica lui cică lucrează grefieră la Parchet. Are şi o bilă albă. Adică, a avut grijă de fata sa şi s-a îngrijit ca moştenitoarea să aibă o profesie nobilă. Nimic de obiectat cu asta.

Încă trei negre
Faptul că s-a dus la comisarul Zen Firescu să intervină în dosar miroase a trafic de influenţă. A infracţiune. E de domeniul penal. Deci încă o bilă neagră. Şi încă două bile negre îi mai acordăm noi pentru următoarea problemuţă de care am aflat recent. Când era şef de serviciu judiciar, Mister V. a luat nişte foloase necuvenite, adică mită, de la o persoană anchetată de colegii săi. A fost turnat de un bun samaritean al sistemului şi s-a ales cu dosar penal pentru luare de mită. A fost chiar şi condamnat. Deci ieşirea din sistem s-a făcut pe uşa din dos. Cum ar fi, Mister V. e colecţionar de dosare penale. Atunci, de ce riscă oare Zen Firescu? Mai ales în aceste zile în care anticorupţia roieşte prin instituţiile Iaşului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *