Polițist interlop

De necrezut! Marți dimineața, în jurul orei 11.00, doi polițiști de la secția 3 Poliție din Iași, au oprit mașina redacției noastre, cu număr de înmatriculare B-61-VVJ și i-au sechestrat pasagerii pentru aproximativ două ore, reținându-le actele de identitate. Patronul ziarului – Florin Antohi – a fost imobilizat și băgat cu forța în mașina de poliție, fiind amenințat că va fi legat cu cătușele dacă nu se legitimează iar persoanei aflate la volan – Maria Antohi – i-a fost reținut permisul în vederea suspendării. Abuzul celor doi polițiști nu se oprește aici. Solicitați fiind să consemneze martorii care pot confirma că mașina redacției noastre a săvârșit o contravenție în trafic, cei doi polițiști au început să dea telefoane: „Vreți martori? Vă aduc și patru martori”, anunţa extrem de degajat agentul Viorel Luca.

Martori de serviciu contrafăcuți: firmele de pază!

Într-adevăr, nefiind în stare să aducă un martor – pentru că respectiva contravenție nu fusese săvârșită – cei doi „miliţieni” au încercat să aducă niște agenți ai unor firme de pază și protecție (cu care probabil că au o colaborare ceva) să depună mărturie falsă în favoarea lor. Numai că nu le-a mers. Primii cu care au discutat au fost patru agenți ai firmelor MTS și Rosegur, cu care colegul agentului Luca (acesta a refuzat să se legitimeze, așa că nu știm cum îl cheamă) s-a întâlnit în parcarea din dreptul Casei „Dosoftei”. Aceștia, însă, remarcând că e presa de față, au refuzat și au plecat. Ulterior, la fața locului, a apărut o mașină de intervenție a firmei Den Security, ai cărei angajați au fost solicitați să fie consemnați martori la evenimentul din trafic. Argumentând că nu știu despre ce e vorba și că nu au fost acolo, cei doi agenți de la firma Den Security au plecat și ei. După încă 20 de minute, a apărut administratorul firmei Den Security, care le-a spus celor doi polițai că firma sa nu se pretează la asemnea „lucrături”. Realizând că nu mai au la ce sta în fața Prefecturii, cei doi agenți au reținut permisul Mariei Antohi, după care au plecat.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 25%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

Presiuni pe firma de pază

Abuzul celor doi oameni în uniformă de la secția 3, respectiv agentul Viorel Luca și celălalt agent care a refuzat să se legitimeze, continuă. Din informațiile pe care le deținem, la ora invocată de cei doi agenți în procesul verbal, mașina firmei de pază staționa în altă locație, iar acest lucru va fi confirmat de o înregistrare video care se găsește la Poliția Locală. Am mai aflat că asupra celor doi agenților de pază de la firma Den Security s-au făcut presiuni repetate din partea polițiștilor de la secția 3, aceștia amenințându-i că dacă nu acceptă să fie trecuți ca martori, li se va face dosar penal pentru „obstrucționarea unei anchete în desfăşurare”. Acest lucru poate fi confirmat, iarăși, de o înregistrare video care se află în posesia Poliției Locale, în care mașina poliției de la secția 3 poate fi văzută staționând, cu patru polițiști în ea, lângă mașina celor de la Den Security, în jurul orei 15.00, adică o oră și jumătate mai târziu, după eliberarea ziariștilor.

„Doi derbedei au pătat munca polițiștilor de la secția 3”

Solicitat să-și expună punctul de vedere pe seama acestui incident, editorul „Bârfei de Iași” a declarat:
„Am fost victima unui abuz clar din partea celor doi polițiști, în primul rând pentru că m-au bruscat și m-au trântit cu japca pe bancheta din spate a mașinii de poliție. Chiar să fi săvârșit o contravenție, asta nu justifică amenințările celor doi și nici cătușele pe care mi le-au fluturat pe la nas. Cel mai tare m-a deranjat că atunci când l-am întrebat pe agentul tânăr de ce nu vrea să se legitimeze, acesta mi-a replicat că <de șmecher>. Și iarăși m-a deranjat afirmația agentului Luca: <credeți că dacă sunteți de la presă, sunteți șmecheri? Ei, o să vă arăt că suntem mai șmecheri decât voi!> Întreb și eu, ăsta-i comportament de polițist? Apoi, mi se pare foarte grav că niște agenți de la pază și ordine abuzează oameni în trafic, îi oprește, apoi le inventează contravenții pentru a-și face planul la amenzi sau la șpăgi. Iar pentru asta aduc martori falși de la firme de pază cu care colaborează. Oricum ai da-o, tu, șoferul, tot ești bun de plată. Mă bucur că a fost multă lume de față la incident, altfel cine știe ce-mi mai făceau cei doi interlopi! Poate mă dădeau cu capul de asfalt! Da, le spun interlopi, pentru că așa s-au comportat, în văzul oamenilor de la fața locului. E mare păcat de munca polițiștilor de la secția 3, care-și fac treaba, muncesc de le sar ochii și, uite, că doi derbedei le-au pătat activitatea. Dar, parcă-i un făcut:  văd secția 3 Poliție din București cu zeci de agenți arestați pentru abuz, acuma descopăr că și la secția 3 Poliție din Iași agenții sar calul”.2 comentarii

Lasa comentariu
  1. xxp

    acest politist este spriginit si aparat in totalitate de seful lui la sectia 3 – pe care il cheama Agafitei. D Agafitei il apara si ascunde toate urmele si plangeri impotriva lui Viorel Luca. Si seful de sectia 3 doarme si nu face nimic.. mai bine ar sta acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *