Poliţiştii fug ca de ciumă când aud de Serviciul Înmatriculări şi Permise

Scaunul de şef de la Serviciul de Înmatriculări şi Permise nu se ocupă defel, după ce ultimul şerif a făcut-o rău de oaie. La jumătatea lunii februarie, comisarul şef Tudor Minea a fost prins băut la volan chiar de ziua lui. Dosarul penal întocmit de poliţiştii de la Rutieră l-a determinat pe Minea să se pensioneze. Lucru care s-a şi întâmplat luna trecută. Acum, Serviciul de Înmatriculări şi Permise caută un nou şef. Soluţia de avarie cu Vasile Zacornea interimar nu e fiabilă deoarece şi acesta ar fi cercetat în două dosare, unul pentru braconaj şi altul pentru favorizarea infractorului.

Ping-pong cu propuneri
La Ministerul Afacerilor Interen au ajuns mai multe propuneri de la Iaşi pentru postul de şef al Serviciului de Înmatriculări şi Permise. Unele au fost respinse. Alţii au refuzat postul, cum este şi cazul comisarului Liviu Zanfirescu, şeful Poliţiei Rutiere. Ministerul Afacerilor Interne a trimis la Iaşi o listă cu câteva propuneri pentru acest post. A fost rândul Iaşului să refuze propunerile. În rândul angajaţilor de la Serviciul de Înmatriculări şi Permise zilnic se anunţă venirea unui nou şef. Numele unor comisari cu influenţă se vântură mereu ca posibili succesori ai lui Tudor Minea. Acum Iaşul şi Ministerul Afacarilor Interne negociază o nouă propunere. Şi această persoană provine tot din rândul Poliţiei Rutiere. Este vorba despre Gheorghiţă Ciobanu, şeful Biroului Rutier Iaşi. În cazul în care propunerea va fi acceptată, Instituţia Prefectului de Iaşi va scoate postul la concurs. Aşteptăm cu interes cv-urile candidaţilor şi pe poşta redacţiei noastre.

Totuşi o neclaritate mai avem. În mod normal, înalta funcţie de conducere de la Permise este un post râvnit: asigură un statut social invidiat, un salariu mişto, chiar şi niţică notorietate. Şi-atunci de ce la Iaşi fug toţi de poziţia asta? Să nu se fi stins încă ecourile scandalului în care a fost implicat Minea, fostul conducător?

1 comentariu

Lasa comentariu
  1. Leo

    Zacornea mai are un proces si cu fiica-sa,Andreea care l-a dat in judecata exact cand a implinit 18 ani si a intrat la Drept.Taticutul nu mai vroia sa-i dea pensie alimentara ca nu-i mai ramanea de benzina sa-si plimbe amantele.
    Asta dupa ce si nevasta a dat divort.Cu asa moralitate indoielnica mai vrea sa fie sef ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *