Povestea unui fotbalist care a ales saxofonul

Alex Jaxx

Alex Jaxx

Mulți băieți visează să devină fotbaliști, chiar dacă pe parcurs se reprofilează, practicând acest sport doar în timpul liber. Excepţie de la regulă nu a făcut nici Alex Jaxx, un tânăr ieșean care vroia să devină un fotbalist de succes, dar care a ales până la urmă saxofonul.

“După ce am terminat clasa a IV-a, visul meu era să devin fotbalist. Mă înscrisese tata la un club de fotbal şi, când am fost la al doilea antrenament, mi-am uitat ghetele de fotbal în tramvai.. Am fost aşa suparat încât am ales să nu mă mai duc la antrenamente fără acele ghete. Acum, îmi dau seama că Dumnezeu a făcut ca totul să se întâmple așa. Mai târziu, am descoperit că talentul meu adevărat era în muzică”, mărturiseşte Alex Jaxx.

Astfel, Alex s-a înscris la o şcoală de profil pentru a-şi dezvolta simţul artistic: “M-am înscris în clasa a V-a la liceu de artă, la muzică, la clarinet, asta fiindcă, pe atunci, nu exista clasă de saxofon. Timp de şapte ani am studiat clarinetul, după care am descoperit dragostea pentru saxofon. Este instrumental cu care poţi aborda mai multe genuri muzicale precum funky jazz, house, acid jazz sau pop”.

În scurt timp, Alex a căpătat notoritate datorită stilului său muzical unic şi a mesajului transmis. Cu toate că muzica live este net superioară celei house, românii sunt mai atraşi de hit-urile din cluburi. Din această cauză, Alex a fost nevoit să găsească o soluţie:

“Cu siguranţă se vinde mai bine muzica house decât cea live. E o muzica mult mai digerabilă de către oameni pentru că e o muzică destul de simplă, construită în mare parte pe calculator. Majoritatea tinerilor sunt atraşi de muzica house datorită energiei pe care o transmite aceasta, ajungând să fie pe aceeaşi lungime de undă cu tinerii. Eu am combinat muzica live cu cea house, pentru că asta îmi conferă posibilitatea de a introduce elemente de jazz live, arătând publicului o nouă alternativă. De aceea îmi selectez cu atenţie melodiile pe care improvizez în club. Încerc să fiu condimentul plăcut de care are nevoie această reţea de muzică”.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *