Preţuri fixe la biblioteca ,,Mihai Eminescu”

Ai carte, ai parte de taxe fixe: 15 lei. Tariful este fix, dar de la an la an, se poate să mai crească. De micşorat, nici vorbă! Se pare că instalarea crizei aduce profit Bibliotecii Centrale  ,,Mihai Eminescu” din Iaşi. Dacă vrei să împrumuţi o carte 10 minute, pentru a trage câteva pagini la xerox, mai plăteşti doi lei. Dar ce te faci dacă ai nevoie de 10 cărţi? Evident, scoţi bănuţu’ din buzunar, pentru că nu ai de ales.

,,Sunt stupefiată că s-a introdus această taxă de doi lei şi la propriu şi la figurat! Esti student, vrei să înveţi, poate munceşti pentru un salariu de nimic şi….surpriză! Afli că şi la bibliotecă ţi se cer bani. Păi când îţi faci permis, nu plăteşti 15 lei? Ba, da! Când pui viza.. iar dai 15 lei. Şi la fiecare bir de ăsta, banii se dau înainte, ca la curve… Dacă stai să calculezi cam câţi studenţi şi elevi vin şi iau cărţi, ca să nu mai spun despre celelalte persoane, stau şi mă întreb la ce sume se strâng? Nici nu vreau să mă gândesc, sincer!”, ne spune Andreea, o tânără din Suceava.

Şi cum asta nu ar fi suficient, te mai întâmpină şi nişte bibliotecare plictisite, obosite, care de-abia deschid gura, iar atunci când trebuie să îţi dea un rest de un leu eventual, îţi spun că nu au sau că trebuie să mai aibă şi grija banilor acum.

În aceste condiţii, stăm şi ne întrebăm ce diferenţă este între o bibliotecă şi un bordel? Ah, la curve se întâmplă să mai ai parte şi de o surpriză plăcută!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *