Rectoriţa-ţepară Zaira şi-a desfiinţat panarama de liceu

Liceul privat „Dumitru Murgu“, care poartă numele răposatului soţ al rectoriţei Zaira Murgu, patroana controversatei Fundaţii Academice „Dimitrie Cantemir“,  şi-a dat obştescul sfârşit. Faptul că niciun elev al liceului nu a reuşit să treacă examenul de Bacalaureat din acest an a făcut ca unitatea de învăţământ să devină neinteresantă pentru absolvenţii de gimnaziu. Rezultatele catastrofale de la Bacalaureat (n.r.: promovabilitate 0,00 %) i-au determinat pe patroni să închidă liceul. Dintre cei 13 elevi, câţi au fost într-o clasă la specializarea tehnician în activităţi economice, doar cinci au avut curajul să dea examenul.  În urma acestuia, însă, niciunul dintre candidaţi nu a obţinut media de promovare.

Din 2003, de când a primit autorizaţie de funcţionare din partea ARACIP, Liceul “Dumitru Murgu” a avut tot mai puţini elevi. În ultimii patru ani, clasele s-au format cu doar câţiva elevi, număraţi pe degetele de la o mână.

Ceea ce s-a petrecut la Iaşi, la liceul şi buticul universitar al rectoriţei Zaira, întrece orice închipuire. Deşi trebuia să-şi desfiinţeze toate instituţiile fantomă încă de acum 5-6 ani,  Murgu organizeaza noi concursuri de admitere pentru fraieri, păcălind pe faţă sute şi mii de tineri creduli.

„Nu dau niciun fel de relaţii. Da, liceul s-a lichidat“, s-a mărginit să declare Loredana Ungureanu, directoarea Fundaţiei Academice “Dimitrie Cantemir”.

Liliana Romaniuc, şefa ISJ Iaşi a susţinut că Liceul “Dumitru Murgu” a pierdut în acest an dreptul de a mai şcolariza elevi deoarece patronii care conduc instituţia nu au dorit să o acrediteze, aşa cum prevede legea.

„Nu mai aveau voie să facă înscrieri în clasa a IX-a de acum doi ani, deoarece nu aveau acreditare“, a conchis Romaniuc.

Ani de-a rândul, Zaira Murgu, rectorul buticului  universitar „Dimitrie Cantemir“, a păcălit mii de tineri şi viitorii studenţi, fluturându-le pe sub nas presupuse parteneriate cu universităţi acreditate. Chiar și așa, ilegalităţile din învăţământul particular ieşean i-au lăsat reci pe cei din Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Cu toate că nu a mai deţinut autorizare de funcţionare din 2002,  Zaira a continuat să organizeze înscrieri la instituţiile sale fantomă.  Secretul? Preţuri foarte de mici, chiar neconcurenţiale, pe piaţa învăţământului particular din Iaşi.  De fapt, taxa practicată de rectoriţa-ţepară reprezenta doar jumătate din valoarea taxelor impuse de celelalte universităţi private. La aşa legi, nimic nu mai poate mira pe nimeni! Sed lex… durex perplex!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *