Regal de manele şi unsuroşi de Sărbătorile Iaşului

În acest an, Sărbătorile Iaşului vor fi învăluite într-o atmosferă ţopârlănească, manelistică şi profund fariseistică. Asta pentru că şefuţii de prin Primăria Iaşi au pus totul pe o singură carte – să iasă lovele mai multe decât vor băga în organizarea manifestărilor.

„Vom avea aceiaşi comercianţi ca şi în anii trecuţi, dar, spre deosebire de anii precedenţi, vom încerca în acest an să împăcăm şi să aducem aproape toate genurile muzicale. Vom avea concerte dance, de operă, de MANELE şi muzică bisericească, toate din belşug”, a declarat Ninel Berneagă, şeful Biroului Evenimente Speciale din Primăria Iaşi. Un fel de 007 al administraţiei ieşene.

Potrivit unor surse mai secrete decât Ninel, printre cei care vor cânta pe lângă grătarele de coaste afumate, muşchi ţigănesc şi ţipari de criză, vor fi Sorinel Pustiu, Roxana de Ursită, Marinică Ciulama şi Vreju din Rahova. Vor mai sufla în cărbuni Jean de la Craiova, care va fi prezent la Iaşi şi în calitate de detectiv, ca să identifice persoana care l-a jumulit de lovele în cadrul unui recital ţigănesc în Empori, o bodegă care s-a şi desfiinţat după incident, interpreta Sorina Baton, corul de măicuţe de la Zanea, soprana Evdochia Gurăspartă şi baritonul Enăchel Mischievici.

În ceea ce priveşte formaţiile mari, acestea nu vor apărea în acest an pe scena concertului din Piaţa Palatului, acolo unde se va face play-back cu ajutorul unor moldovence de peste Prut, deghizate pe post de Shakira şi Lady Gaga. Cât priveşte focurile de artificii, acestea vor fi înlocuite cu cele două tunuri de lângă statuia polonezului care îl reprezintă pe Ştefan cel Mare. Tunurile vor fi umplute cu carbit, şi, cu ajutorul unei boaşte cu apă şi a unui fitil făcut din cordonul halatului unuia dintre pacienţii de la Spitalul 7, aduşi în grup la terapie prin  manele, acestea vor fi detunate timp de o oră. Pentru o mai bună receptare a concertului din 14 septembrie, organizatorii vor fi mai darnici şi vor împărţi participanţilor, la suprapreţ, halva şi bere expirată din stocul de protocol al Primăriei.

Veniţi la Sărbătorile Iaşului! Va fi mişto! Hai, baftalo!

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *