Revoltă populară la Bârnova și la Tomești

Dom’le, ne pare rău, dar și bârfa asta e tot despre anii trecuți. Nu mai zic cine e de vină că știți dumneavoastră mai bine. Nu de alta, dar o să pară că avem ceva cu personajul și chiar nu e cazul…

Nu e un secret pentru nimeni că unii dintre cei ce au avut curaj să se vândă sclavi unei case, împrumutându-se din greu ca să nu mai stea la bloc unde să audă, pardon, flatulențele sau cine știe ce, doamne iartă-mă, se mai petrece în apartamentul de deasupra, s-au mutat la Bârnova și la Tomești. Dovadă stau pâlcurile de vilișoare care au răsărit pe dealuri, care de care mai cochete, mai bibilite, Revoltă populară la Bârnova și la Tomeștimai… Ceea ce nu se vede însă din stradă este că bieții oameni funcționează cu canalizări individuale. Unii vidanjează fosele, alții nu, preferând să otrăvească pământul din care unii vecini își scot apa zi de zi. Situația e dramatică, mai ales că multe dintre case au apă curentă, dar nu și canalizare.

Și iaca vine și canalizarea! Numai că toate s-au împotmolit într-un aviz. Disperat că nu mai are canalizare, un amic din Bârnova a profitat de o cunoștință de la ApaVital și a aflat cu stupoare că Direcția Județeană de drumuri cere nici mai mult nici mai puțin decât un sfert de milion de euro ca să dea, țineți-vă bine!, avizele pentru demararea lucrărilor. Directorul Minciună se disculpă însă: n-am ce face! Este o hotărâre de Consiliu Județean. Parcă ne aducem ceva aminte. În încercarea disperată de a salva fostul LDP, CJ a încercat să scoată bani și din piatră seacă. Mă rog, din tuburi ude în cazul ăsta. Se știa și la vremea aceea că un asemenea preț pentru avize nu va fi înghițit de europenii care finanțează toată tărășenia, dar acum vreo patru ani, nimeni nu credea că se pot face proiecte europene. Fiindcă unii erau mai preocupați să-și declare sprijinul pentru Băsescu decât să facă drumuri și canalizări.

O să vă ținem la curent, că povestea asta ni se pare tare mustoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *