S-a luat decizia oficială! Va participa sau nu România în 2016 la EUROVISION?

Organizatorul concursului Eurovision 2016, European Broadcasting Union (EBU), a publicat poziţia oficială în legătură cu propunerea Pro TV de a difuza ediţia din acest an, dar şi de a susţine reintrarea în competiţie a României, după ce Televiziunea Română a pierdut aceste drepturi din cauza datoriilor.

hiar dacă postul PROTV s-a oferit să plătească o parte din datorii, Ovidiu Anton, câştigător al Selecţiei Naţionale cu piesa „Moment of Silence“, nu va putea participa la Eurovision 2016 şi nici cele trei etape ale show-ului nu vor fi transmise în România. „Cu toate că Pro TV ne-a propus o ofertă de a difuza ediţia din acest an a Eurovision Song Constest, nu o putem accepta, întrucât televiziunea nu este membră a EBU, iar competiţia se desfăşoară între membrii şi asociaţii Uniunii Europene de Radiodifuziune, scrie Adevărul.ro

În ciuda eforturilor Televiziunii Române, ale Pro TV, dar şi ale fanilor români şi străini, Ovidiu Anton, câştigător al Selecţiei Naţionale cu piesa „Moment of Silence“, nu va putea participa la Eurovision 2016 şi nici cele trei etape ale show-ului nu vor fi transmise în România. „Cu toate că Pro TV ne-a propus o ofertă de a difuza ediţia din acest an a Eurovision Song Constest, nu o putem accepta, întrucât televiziunea nu este membră a EBU, iar competiţia se desfăşoară între membrii şi asociaţii Uniunii Europene de Radiodifuziune.

„România nu va participa la Eurovision 2016 şi nicio televiziune română nu va transmite show-ul“, au anunţat reprezentanţii celei mai mari asociaţii a televiziunilor publice din lume. EBU a mai precizat că încă nu s-a luat o decizie privind viitorul României în competiţie.

Aleksandras Cesnavicius, directorul general al PROTV a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că este interesat să difuzeze competiţia europeană, dar şi să-l ajute pe Ovidiu Anton să reintre în cursa Eurovision 2016. În acest sens, Cesnavicius a semnat o scrisoare deschisă adresată conducerii EBU în care solicită un parteneriat prin care se poate găsi o soluţie ca reprezentantul României să reintre în cursa Eurovision 2016. În document se precizează că excluderea României din competiţie afectează în principal cetăţenii români şi pe Ovidiu Anton. Totodată, Pro TV a lansat în mediul online o petiţie prin care românii pot susţine participarea lui Ovidiu Anton la Eurovision 2016. Pe de altă parte, „operaţiunea Anton la Eurovision“ lansată de Pro TV nu a fost deloc agreată de reprezentanţii Televiziunii Române, care a investit o sumă considerabilă în acest proiect şi care susţine că Pro TV s-a folosit de această situaţie pentru a-şi spori capitalul de imagine.

sursa: cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *