Să o ajutăm pe Mirela!

Povestea Mirelei Drăguşanu pare a fi desprinsă din filme, dar e cât se poate de reală şi a început cu marele cutremur din Japonia. Fiul ei, Codrin Dragusanu, rezident în Miyako – orăşel port la Pacific – tocmai îşi terminase de ridicat o casă în care să se mute împreună cu familia, când a venit marele cutremur iar odată cu acesta şi valul tsunami care i-a transformat din rezidenţi în sinistraţi. La insistenţele Mirelei Drăguşanu, după ce au petrecut mai multe nopti împreună cu alţi sinistraţi într-un templu din localitate (rămas ca prin minunte în picioare), Codrin împreună cu soţia (Momoe) şi copilul de 3 ani (Haruhito) au hotărât să vină în România şi să stea aici pâna se mai liniştesc lucrurile în Japonia şi mai scade nivelul radiaţiilor de la centrala nucleară de la Fukushima (aflată la circa 100 km de domiciliu).

Luni, 21 martie a.c, exact în ziua când copilul, nora şi nepoţelul i-au aterizat la Bucureşti doar cu hainele de pe ei, Drăguşanu Mirela, asistent farmacist în cadrul Penitenciarului Iaşi, a fost victima unui îngrozitor accident de circulaţie pe când se afla în misiune: un tramvai scăpat de sub control a deraiat de pe linie, a distrus mai multe vehicule care staţionau la semafor şi s-a oprit într-un autobuz plin cu pasageri, după ce, în prealabil, a făcut ferfeniţă Dacia de serviciu a Penitenciarului.

Şoferul Dănuţ Condurache a fost ucis pe loc, iar Drăguşanu Mirela, care se afla pe scaunul din dreapta, a fost descarcerată de sub tramvai şi transportată de SMURD la secţia UPU a Spitalului “Sf. Spiridon”, apoi la Spitalul de Urgenţe “Sf.Ioan” din Iaşi. După un prim set de intervenţii chirurgicale, efectuate cu mare profesionalism de doctorul Trandabăţ, a fost transportată cu elicopterul la Spitalul de Urgenţe Bucureşti (Floreasca). Aici, a fost diagnosticată cu multiple fracturi la mâini, picioare şi bazin. În momentul de faţă, Mirela Drăguşanu este stabilă, dar se află în faţa unei lungi perioade de recuperare şi intervenţii chirurgicale care sa-i redea capacitatea de a se deplasa pe propriile picioare. Acest lucru presupune cheltuieli importante, ce depăşesc cu mult posibilităţile personale şi ale familiei lovite de aceasta dublă dramă.

Conştienţi de acest lucru, colegii de serviciu ai Mirelei Drăguşanu au deschis două conturi în care persoanele fizice sau juridice interesate să o ajute pot face donaţii în lei sau valută la:

RO11CARP024100738061EU01 (în euro)

RO54CARP024100738061R001 (în lei)

Prietene care citeşti aceste rânduri, orice contribuţie din partea ta va fi binevenită!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *