Să rîdem, să nu rîdem? Nicolae dă din casă! Casa regală!

Nepotul regelui Mihai, Nicolae, a raspuns acuzatiilor aduse de mama sa, in legatura cu vizita pe care a vrut sa i-o faca bunicului sau. Principele sustine ca nu Majestatea Sa ar fi cel care il respinge, ci persoanele din jurul sau care il influenteaza negativ. De asemenea, Nicolae se arata dezamagit de modul in care il trateaza mama lui, Principesa Elena, care nu il sustine. Acesta a marturisit că tot ce a făcut a fost să sune la uşă şi să roage frumos personalul să-l lase să-şi viziteze bunicul, de ziua onomastică, Sfinţii Mihail şi Gavriil.

”Regret enorm că aceste comunicate de presă ale Casei Regale lezează profund, mai ales în aceste momente grele, imaginea a ceea ce ar trebui să însemne Casa Regală a Românie, a istoriei acesteia a valorilor morale și a ținutei demne pe care bunicul mei și înaintașii lui au încercat mereu să le trăiască și să le păstreze. Eu, Nicolae, am vrut doar să îmi văd bunicul şi să îmi iau rămas bun,într-un mod liniştit, respectuos, aşa cum este creştineşte. Nu am fost lăsat nici acum, nici în alte dăţi când am vrut să îl văd. Nici măcar în perioadaexilului, noi, bunic şi nepot, nu am fost despărţiţi şi amândoi am preţuit această legătură de sânge. Cunoscându-l atât de bine, nu cred că el este cel care a decis ca noi să nu ne vedem. Dimpotrivă, ştiu că şi-ar fi dorit mult. Sunt dezamăgit şi profund îndurerat de încrâncenarea membrilor Casei Regale precum şi a mamei mele., de uşurinţa şi lipsa de respect cu care aceştia aruncă efectiv către presă nişte comunicate agresive, defaimante şi nejustificate, acum, în aceste momente în care ar fi nobil să dăm dovadă de respect ţi să trecem peste cine ştie ce ambiţii personale”, a marturisit Printul Nicolae, conform dcnews.ro.

In schimba, mama lui, Principesa Elena, a marturisit ca regele Mihai este profund suparat pe nepotul sau, datorita faptului ca acesta nu a clarificat paternitatea presupului sau copil, o fetita de aproape doi ani.

„Sunt foarte dezamagită și îngrijorată de faptele fiului meu, Nicolae. Prin comportamentul său din zilele trecute, Nicolae a nesocotit intimitatea, suferința și demnitatea tatălui meu, Regele Mihai. I-am transmis, în trecut, lui Nicolae faptul că Regele nu dorește să îl vadă din cauza comportamentului său lipsit de principii morale. Chiar Regele, primind vestea căsătoriei fiului meu, i-a transmis lui Nicolae, într-o scrisoare privată din 4 august 2017, că este profund întristat că Nicolae nu a făcut nimic pentru a clarifica paternitatea presupusului său copil, o fetiță de aproape doi ani. Aceasta arată o lipsă de responsabilitate inacceptabilă. La cea mai recentă vizită a mea la Aubonne, în luna august, tatăl meu mi-a confirmat personal decizia sa de a nu-l primi pe Nicolae, lucru cunoscut de fiul meu. Regele Mihai a făcut cunoscut, de câteva ori chiar în scris, că motivul deciziei de a-i retrage lui Nicolae titlul regal este că fiul meu nu are calitățile necesare pentru o poziție în Casa Regală a României. Faptele lui Nicolae din aceste zile sunt profund greșite, moral si uman. Fiul meu a dat dovadă de dispreț față de România, față de poporul ei și față de principiile Casei Regale. Pentru mine, ca mamă, acest aspect este devastator”, este mesajul transmis joi de Casa Regală.

Principele Nicolae, in varsta de 32 de ani, a fost dezmostenit si alungat din tara in luna august 2015. Nepotul Regelui Mihai, al treilea în ordinea de succesiune, după bunicul lui şi Principesa Margareta, a fost exclus din linia dinastică a Casei Regale şi i s-a retras titlul monarhic acordat în 2010.

SURSA:ciao.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *