Senatorul Agrigoroaei a descoperit apa caldă!

Senatorul Agrigoroaei a descoperit apa caldă!Mai bine de o lună și jumătate am așteptat cu înfrigurare – de emoție, nu din cauza frigului – să auzim ceva despre Ionel Agrigoroaei, care, zicea presa, s-ar fi ales senator din partea PPDD în același colegiu cu charismaticul liberal Varujan Vosganian. Ceva, orice: știre, interviu, reportaj, advertorial, comunicat de presă, anunț, denunț, bârfă, postare pe Facebook, tweet…, ceva, orice.

Și iată că așteptarea ne-a fost răsplătită la începutul acestei săptămâni, când am citit, într-o gazetă locală, despre o inițiativă fabuloasă a distinsului parlamentar. Cu atât mai lăudabil ni s-a părut faptul că Agrigoroaei a dat semne evidente de viață taman în cadrul întâlnirii cu parlamentarii bahluieni convocată duminică de șeful Consiliului Județean (CJ), Cristian Adomniței. Concret, Agrigoroaei a declarat că modernizarea Aeroportului Iaşi ar trebui realizată din fonduri proprii ale județului, adică din banii rămaşi din mandatul venerabilului Constantin Simirad. „Părţile bune din mandatul domnului Simirad sunt că a lăsat în visteria CJ aproximativ 50 de milioane de euro şi zero datorii. Cu aceşti bani CJ poate finanţa modernizarea aeroportului. Pentru reabilitarea drumurilor judeţene se poate contracta un credit”, a cugetat Agrigoroaei.

Acum, cu privire la contractarea unui credit, bănuim că Agrigoroaei știe mai bine cum stă treaba cu băncile, investițiile, dezvoltarea, capitalul, profitul sau falimentul. Cu atât mai mult cu cât, fiind la fel de talentat într-ale literaturii ca și în business, Agrigoroaei  ne-a dăruit și o adevărată Biblie a investitorului român, intitulată, plastic, „Eșecul, un salt mare spre succes”.

În ceea ce privește prima parte a declarației, nu putem decât să ne înclinăm în fața împrejurării că, după atâta vreme de silentio stampa dedicată, cu siguranță, analizei și reflecției, Agrigoroaei și-a dat în sfârșit seama de ceea ce știe toată lumea: că, în condițiile unui buget subțirel și a unui Guvern prea puțin prietenos cu Iașul, Aeroportul va trebui modernizat cu ceea ce a economisit dom’ Simirad.

În așteptarea unor inițiative la fel de originale și de utile din partea parlamentarului PPDD, precum apa caldă, focul sau arcul cu săgeți, apelăm la cititorii Bârfei de Iași pentru a ne risipi o angoasă ortografică: până la urmă, cum îl cheamă pe senatorul nostru – „Agrigoroaei” sau „Agrigoroaie”? Noi am opta pentru a doua varianta, dar am văzut că unii o preferă pe prima…

Debill Gates

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *