Senatorul păcănelelor, barbutului şi liniuţei

De o bună bucată de vreme, mai egzact, de când o fost trecut pe linie moartă de portocaliii lui Buldogu Blaga, sinatorul neales de Tătăraşi, Ciurchi şi Ciric e preocupat rău de problemele cele mai de jos ale societăţii. Aşa se face că fostul reftor Mitică Oprică nu ştie cum să se dea apărătorul ţăranilor de la talpa ţării, dându-şi cu părerea în fineţurile agriculturii de la coada vacii. Dar asta nu e tot, mai noi, marele economist de renume mondial şi expert în atragerea de fonduri europene şi mondiale – asta mai mult la propria lefuşoară decât pe proiecte de enteres local – vine cu noi soluţii pentru scoaterea României din criză.

Senatorul păcănelelor, barbutului şi liniuţeiDupă ce o votat cu ambele mâni pentru tăierile de pensii ori salarii de prin Parlament, sinatorul nostru vine acuma cu o soluţie genitală, pentru care ciprioţii naţionalizatori de depozite bancare ar fi invidioşi. Reftoru Mitică propune acuma ca statul – ăsta de plăteşte salarii de sute de milioane la parlamentari, reftori şi profesori universitari, să controleze, cităm, cât mai riguros jocurile de noroc care au împânzit România. Oprică e de părere că exercitarea controlului tehnic, autorizarea, monitorizarea și supravegherea pentru jocurile de noroc de tip pariuri on-line sau jocurile bingo trebuie însoțite de un control strict și asupra celorlalte tipuri de jocuri de noroc, care au împânzit cartierele orașelor patriei.

La o socoteală primară, sinatorul verde-portocaliu a ajuns la concluzia că localurile de tip „777” vehiculează sume babane, care nu ar trece toate prin ciurul vigilent şi hapsân al Fiscului. Unde mai pui că pe la păcănele se mai adună şi puştani de liceu, cari toacă banii de ţigări şi de şpriţ daţi dimineaţa de babaci, bani care, după cum v-aţi dat sama, iarăşi nu-s impozitaţi.

Mărturisim că nouă nu ne rămân indiferent problemele sociale  exprimate de sinatorul de Ciurchi. Asta nu ne împiedică să tragem însă concluzia noastră şi să vedem că, după opt ani de Parlament, în care a fost mai tot timpul la butoanele de împărţit bani, Mitică Oprică de la Iaşi a dat marile reforme ale educaţi şi macroeconomiei pe problemele socialeşi evaziunea fiscală generate de păcănele, barbutul de pe casa scării şi aruncatul la liniuţă. Că numai astea nu au mai rămas impozitate supt guvernarea lui Mitică-Boc-Funeriu. Că de restul – evaziunea din vămi, porturi şi alte sectoare dragi pedeliştilor, re să spună bârfitorii ce şi cum… (ansamblul vocal-instrumental „Roşu sau Negru”)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *