Sexy-politica: PC devine o formațiune atractivă… și plină de nuri!

Știm că o să generăm antipatii virulente în sânul simpaticelor noastre cititoare, dar marii gânditori antici – Platon, Aristotel și, scuzați expresia, Epicur – susțineau la unison că politica este o treabă bărbătească. Sigur, simțul gospodăresc, grija, empatia, toate acestea fac din femei administratori excelenți, așa încât nu e de mirare că printre cei mai buni primari sau chiar miniștri stau la loc de cinste reprezentatentele sexului gingaș. Pe de altă parte, curajul, inconștiența, tupeul, agresivitatea, mârlănia și cinismul caracteristice îi fac pe bărbați mai adaptați la mizeria și duritatea „politicii mari”. Iar dacă bărbații, politicieni sau nu, sunt acele bipede dominate de trei mari pasiuni – fotbalul, berea și femeile -, se cuvine să salutăm sclipirea de geniu politic care i-a făcut pe conservatori să identifice strategia optimă de penetrare în sufletul, mintea și fantezia electoratului ieșean.

Sexy-politica: PC devine o formațiune atractivă… și plină de nuri!Aflăm, grație unui anunț emis de competenții comunicatori ai filialei ieșene a Partidului Conservator, că, zilele trecute, în cadrul conferinței de alegeri a Organizației de Femei din cadrul filialei municipale ieșene a formațiunii, cunoscuta și charismatica doctoriță Cătălina Ochișor i-a predat mandatul, la capătul unor alegeri corecte, cel puțin la fel de cunoscutei, dar mult mai charismaticei Andreea Băitanu. Dacă, de regulă, apelăm la toate mijloacele disponibile pentru a ne documenta cu privire la diverșii politicieni – comunicate, Goagăl, declarații de avere și interese, presă, „surse”, zvonuri și „șopârle” -, mărturisim că, de această dată, ne-a fost de ajuns să îi vedem poza ca să ne convingem că, indubitabil, Andreea Băitanu este cea mai bună… pentru această funcție!

Odată ce ne-am lămurit de buna funcționare a mecanismenlor democratice și meritocratice în cadrul acestui respectabil partid și ca să nu rămânem cu curiozitatea nesatisfăcută, am revenit la Goagăl pentru mai multe informații și, mai ales, poze… Așa am aflat că Andreea Băitanu (fostă Echimciuc; da, din păcate, e măritată!), are 24 de ani și, previzibil, e fost model sau, în fine, aspirantă la acest nobil statut, calitate în care a evoluat, spre deliciul opiniei publice înfierbântate, și în paginile unui fost săptămânal ieșean (apropo, periculoasă, deci bună gazetă a fost la viața ei!). Iată ce scria redutabilul organ mediatic despre Andreea prin 2006, la acea vreme ea având doar vreo 16 ani și fiind candidată la prestigiosul titlu de „Miss aprilie”: „În clasa a VIII-a a devenit model, la agenția Fargo, și a participat la multe prezentari și show-room-uri, însă Andreea este o fată cerebrală și nu se bazează doar pe o carieră în modelling: «Sunt conștientă că, dupa 24 de ani, ești deja bătrână, nu te mai bagă nimeni în seamă». (…) «Știu să apreciez pe cel de lângă mine, știu să pun punctul pe i și sunt puternică», se laudă Andreea. (…) Cel mai mult îi place să iasă în evidență și, dacă prin frumusețe nu poate să fie întotdeauna pe primul loc, prin istețime dă lovitura. Si chiar dacă nu-i pasionată de politică, puștoaica apreciază mai mult o femeie cultivată ca Mona Musca decat una ca Elena Udrea: «Cred ca mai mult frumusețea este de ea, că în cap nu prea mi se pare sa aibă ceva»”.

Iată cum, peste ani, s-a dovedit că, într-adevăr, nu frumusețea contează, ci istețimea, și cum se demonstrat că nu-i neapărat nevoie să fii pasionat de politică câtă vreme politica este pasionată de tine. În ceea ce privește cugetarea cum că „după 24 de ani, ești deja bătrană”, iată că viața a contrazis-o, de vreme ce, taman la această vârstă, a făcut pasul decisiv în politica mare. Contraexemplele sunt și ele numeroase, iar nume precum Elena Udrea (despre care am zice că Andreea s-a cam înșelat), Roberta Anastase sau Cătălina Ștefănescu sunt dovezi vii ale faptului că tinerețea nu-i deloc un handicap dacă este însoțită de alte calități.

Că veni vorba, nu ne îndoim că ascensiunea fulminantă a tinerei a fost intens susținută de virilul președinte al filialei județene a Partidului Conservator, domnul profesor Vasile Șalaru, care își manifestă, încă o dată, nu numai geniul politic, ci și expertiza în modelling, altfel dovedită de ținutele sale estivale, alăcuite, invariabil, din blugi prespălați, pantofi verzi din imitație de piele de crocodil și tricouri cu mușchi „Șanel”.

Revenind la politică, să vedem și care sunt scopurile imediate ale tinerei politiciene: „Principalul obiectiv pe care îl voi avea în acest mandat este dezvoltarea numeric şi valoric a organizaţiei, precum şi creşterea rolului şi importanței decizionale a femeii în politică”. Cu asemenea mesaje cu mare forță de penetrare în mase, nu ne îndoim că Andreea va contribui decisiv la ascensiunea – în calitate și în numere – a Partidului Conservator. Cât privește rolul femeii în politică, suntem siguri că organele conservatoare vor adopta poziția de „drepți” în fața liderului și că membrii formațiunii, femei și bărăbați, își vor reproduce exponențial atitudinile verticale, erecte, în spațiul public și în raport cu aliații și adversarii politici, spre fala partidului și întărirea democrației în România!

Nu vă ascundem că, excitați de aceste dovezi de revigorare a vieții politice, ne gândim cât se poate de serios să ne depunem adeziunea la Partidul Conservator. Nici nu ar mai conta ce poziție am reuși să obținem; șefi la județ, președinți pe țară sau, din contră, simpli membri, am fi într-o situație satisfăcătoare: fie deasupra, fie dedesubtul unui lider ca Andreea Băitanu. Avem doar două rețineri: în virtutea sexului, ne cam îndoim că am fi primiți în Organizația de Femei; apoi, termenul de „conservator” ne cam inhibă; am fi preferat ceva mai liberal sau, mai curând, libertin…

Stăpânul Libidinelelor

9 comentarii

Lasa comentariu
 1. mihai

  profesia acestei „doamne” este de amanta,iar aceasta postura penibila a fost gandita de dansa doar pt a avea posibilitatea de a intalni „ceva” mai de soi decat jalnicul ei sot!:)

 2. anonima

  INCREDIBIL!…aceasta tipa a ramas repetenta vreo 2 ani de liceu!!…doar in Romania e posibil asa ceva!

  • civis rumanum sum

   Am ramas si eu repetent doi ani de liceu si doi de facultate, insa nici nu ma gândesc la faptul ca nu am capacitati. O fi având si ea, fara-ndoiala. Cu totii ne pricepem la ceva. Depinde insa mult la ce.

 3. xxxbaw

  andreea e genul de curvulita care acum s-a purificat prin casatoria cu un fraier!cred ca va milita asiduu pentru legalizarea prostitutiei,..asta pt a intra chiar dansa in legalitate!:)))))))))

 4. miruna

  cand era in liceu umbla numai cu barbati casatoriti cu multi bani…asa ca aviz fustangiilor din partid,…fata pune botul acolo unde vreti voi!:)

 5. cadu

  am futut-o pe aceasta parasuta analfabeta…..oare astia din PC sunt tampiti sa promoveze asa ceva!?

 6. baggio

  acu vreo 6ani umbla cu un smecher cu n S Class….,dai buna rau fatuca!o voi vota la alegeri….asta dupa ce ma bag in partidu ei,..poate io trag si eu lu doamna president:))))

 7. gogu

  asta-i poza din tinerete bai gaozarilor, acum arata ca o epava, vai de capul vostru de ce nu puneti una cu Tutankamon ca si ala e mai sexi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *