Şi-a tras Brătescu vilă în Bârnova?

În toamna anului trecut, cel mai modest consilier judeţean, cu o declaraţie de avere subţirică, se plimba pe meleagurile de la Bârnova. Nu se afla în documentare pentru vreo lucrare ştiinţifică din domeniul istoriei. Era în căutarea unui loc retras, cu aer curat, cu curte, cu grădină, departe de zgomotul infernal din Iaşi. Mai exact, era în căutarea unei căsuţe pentru sufleţelul său. Al lui Liviu Brătescu, căci despre el este vorba. Căutările nu au durat foarte mult. Se pare că cererea s-a întâlnit într-un mod fericit cu oferta.

Vreo 60.000 euro?
Aşa cum vă spuneam, reporterii “Bârfa de Iaşi” l-au văzut la intrarea în Bârnova admirând vreo trei vile care erau la vânzare. Ei bine, să ştiţi că fix casa de la stradă a fost aleasa. Micuţă, cochetă, aproape de staţia de autobuz, că Liviu Brătescu nu deţine maşină şi nici permis de conducere credem noi. Nu e nimic rău în asta. L-am văzut că se plimbă des cu mijloacele de transport. Nu e nimic rău să-ţi cumperi o casă. Mai ales că Brătescu avea şi ceva economii trecute în declaraţia de avere. Avea strânşi vreo 30.000 de euro în vreo trei conturi. Cel mai probabil, căsuţa achiziţionată a costat undeva pe la 60.000 de euro, nu mai mult. A mai făcut un credit şi astfel s-a mutat la casă. Mai ales că veniturile sale anuale îi permit contractarea unui credit. Potrivit declaraţiei de avere, Brătescu încasează anual aproximativ 65.000 de lei, bani proveniţi din funcţia de director al Ateneului Tătăraşi, cea de consilier judeţean şi cea de cercetător ştiinţific. Un credit de vreo 30.000 de euro nu ar fi o povară pentru el. Sau poate să-şi fi vândut apartamentul?

Nu-i în declaraţie
Dar apare însă o mică-mare problemă. Casa cochetă nu este trecută în declaraţia de avere. De ce oare? Noi tindem să credem că Brătescu e băiat cinstit şi că a omis să completeze declaraţia de avere. Nu credem că vrea să dosească viluţa de ochii cuiva, mai ales că a început să pună şi poze pe reţeaua de socializare Facebook cu două prietene patrupede pe care le alinta recent, într-o duminică cu soare. Bârfitori de felul nostru, mai avem totuşi o curiozitate. Cu cine împarte viluţa de la Bârnova? Că în niciun document despre dânsul nu am văzut să fie trecută vreo informaţie despre soţia sa. Apartamentul din Iaşi care apare în ultima declaraţie de avere este deţinut în proporţie de 100% de el. La capitolul venituri, în dreptul soţiei este trasă o linie. Nu credem că este casnică. Iar în cv-ul său nu am găsit nicio dată de stare civilă despre el. Sau poate cine ştie, abia acum după ce s-a pus la casă nouă va face şi o nuntă frumoasă cu aleasa inimii. Să-i fie de bine! Şi, dom’ Brătescu, te rugăm mult, nu uita de declaraţia de avere! Că suntem curioşi să aflăm câţi bănuţi ai dat pe casă. Poate ne luăm şi noi şi ne facem vecini.

1 comentariu

Lasa comentariu
  1. Iepurasul

    Iepurasul bratescu ocupa cele 3 functii, dar cind mai doarme? Sau doarme iepureste? Este un mare spagar, care dijmuieste regizorii si actorii pe care ii plateste. Aceasta fiind o alta sursa de venit, care nu o spune. La declaratia de avere ar putea fi trecut si autoturismul personal, pe care il conduce altcineva din cadrul Ateneului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *