Sîntem și noi buni la ceva! Garda de corp a lui David Beckham este un român!

Fiecare meserie are elita ei. Varf de lance in domeniul pazei de corp VIP, agent de securitate in spatiul francez si cel britanic, scolit la nivel inalt in strainatate, discipolul lui Ken Wharfe, fosta garda de corp a printesei Diana si a celebrului politician Jaques Chirac, George Constantin lucreaza de peste 11 ani cu oameni de afaceri din topul milionarilor de pe glob, cu vedete internationale precum David Beckham si oameni de stat ca Muhammad Ali.

Bodyguard-ul originar din Chiajna a atins succesul manat de un vis insamantat in perioada adolescentei, cand isi dorea sa devina garda de corp a idoului sau, celebra Mariah Carey.

Povestea lui George Constantin incepe in 1999, cand a reusit sa emigreze in Italia. Pe atunci avea doar un vis si 20 de euro in buzunar. Fara vreun sprijin, a recurs la tot felul de munci care sa-i asigure subzistenta. Altfel, timp de un an a lucrat zilier in gara din Milano si in constructii. Prins fara permis de munca, este trimis inapoi in tara, unde rezista doar cateva luni, atat cat sa-si inlesneasca un curs de ospatari. Aplica pentru Marea Britanie si este admis ca sef de restaurant intr-un orasel apropiat de Londra. In ciuda locului unde l-a aruncat destinul, George si-a urmat visul si a dat glas pasiunii – in sase ani a ajuns manager de hotel si s-a inscris la cursurile private pentru Officer Control Risk & Close Protection Bodyguard.

Pentru serviciile de paza de elita, pe care George Constantin le presteaza din 2006 incoace, romanul nostru a ajuns la performanta sa fie remunerat cu mii de euro pe colaborare/proiect. Programul de lucru variaza intre 3 ore si 2 saptamani, la cerere.

IMG_2468Printre cei care beneficiaza de serviciile sale, amintim Philip Pope (viceprimar in St. Ives, Cambridge), Marie Louise Holland (viceprimar in Cambridge), seici din Arabia Saudita si oameni din top 10 cei mai bogati oameni din Marea Britanie. „Cei mai dificili si pretentiosi clienti sunt englezii”, spune George, in urma experientelor numeroase pe care le are de peste 10 ani cu clienti de pe intreg mapamondul. Ne lasa sa ne imaginam povesti, fara detalii, pentru ca una dintre obligatiile pe care le presupune meseria lui este discretia absoluta fata de clientii sai.

Dincolo de scolile si cursurile frecventate si absolvite, pentru a ajunge o garda de corp de top, sunt necesare anumite calitati si aptitudini, care se slefuiesc in timpul pregatirii. Fiind o meserie care implica situatii riscante, este nevoie de curaj, rezistenta fizica mare, putere de concentrare si cunostinte din psihologie. „Garda de corp, pe scurt, inseamna sa iti pui viata in pericol pentru o persoana pe care nu o cunosti, dar care te plateste indeajuns ca sa-i oferi protectie. Misiunea mea este de a elimina riscurile unui posibil atentat la viata clientului si de a-l extrage în condiții de siguranță, în cazul apariției unui pericol. Ideea este nu ajungi sa te lupti corp la corp cu cineva, ci sa impiedici orice potential conflict care implica violenta. Ca si garda de corp ai nevoie de rezistenta fizica si de puterea de a te focusa exclusiv pe subiect. Trebuie sa fii o persoana calculata si cu capul pe umeri, sa nu te lasi prada lucrurilor ce iti pot distrage atentia. O secunda de neatentie te poate costa viata ta, a clientului sau cariera”, ne explica bodyguard-ul.

Candidatul ideal pentru garda de corp VIP trebuie sa aiba rezistenta fizica foarte mare pentru ca „timp de mai multe ore in sir nu ai voie sa te misti din loc decat cel mult de pe un picior pe celalalt, nu ai voie sa bei apa cand iti este sete si nici sa mergi la toaleta”, dezvolta agentul de paza. „Inainte cu o ora de orice job, nu beau apa, nu mananc nimic. Daca beau sau mananc ceva, risc sa am nevoie la baie si atunci clientul nu poate primi serviciul pentru care a platit. Munca mea incepe din momentul in care primesc jobul pe email. Pentru ca trebuie sa fac traseul pe unde voi conduce, trebuie sa gandesc fiecare situatie care poate aparea pe traseu si poate pune clientul intr-o situatie dificila sau riscanta. Trebuie luate in calcul fiecare masina parcata, fiecare colt de strada si fiecare geam de la fiecare casa pe langa care trec cu clientul in masina, fiecare detaliu pentru ca nu cumva sa se creeze un ambuteiaj, iar clientul sa fie atacat sau pus intr-o situatie jenanta”, adauga George.

Ce inseamna la acest nivel o recenzie proasta, un client nemultumit? Client nemultumit sau un feedback prost inseama din ce in ce mai putini clienti, pana la pierderea joburilor pe intreaga viata, chiar daca ai un c.v impresionant sau pregatirile cele mai bune. O singura greseala insemna riscul de a pierde totul, inclusiv viata!”, conchide el. Pentru mai multe informatii care tin de pregatirea pentru o astfel de meserie, tinerii doritori pot intra pe molsecurity.com.

SURSA:ziarulring.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *