Ştefanovici, noul informator al edilului-şef

Ionut Stefanovici

Ionut Stefanovici

Un nou lingău dominat de cultul personalităţii bate la uşa lui celui mai tare pesedist din Iaşi, personaj asupra căruia, până de curând, îşi îndreptase tunurile. Este vorba despre un Iuda care a întors spatele societăţii civile şi a lins clanţa celui pe care, până de curând, îl detracta public, pe numele său de scenă, Ionuţ Ştefanovici.

Acest flăcău cu părul geluit, aruncat pe spate într-o aroganţă becaliană sau cutezanţă ceauşistă, picheta, până mai ieri, pe trotuarele din faţa Primăriei Iaşi, cerându-i lui Nichita ceva de onoare… parcă demisia! În acest sens a organizat chiar un referendum în jurul unei măsuţe de tombolă, în faţa Primăriei, iar cu rezultatele nu se ştie nici până azi cine s-a şters la cur. După astfel de acte de curaj, tânărul Ştefanovici a dispărut brusc din peisajul societăţii civile.

Şi, când mă voi întoarce, pre mulţi voi linge!

„Pe unde o mai fi Ionuţ?”, s-au întrebat simpatizantele. Timpul a trecut, amintirile s-au cam săturat de Ştefanovici iar misterul lui Ionuţ s-a estompat. Iaşul dormita într-o dulce letargie, soarele bătea leneş printre turlele Mitropoliei spre geamurile deschise larg la biroul primarelui nostru când, deodată, pe holurile administraţiei locale începe hărmălaia. După doi ani de „Gulag” autoimpus, bolfosul Ştefanovici apare pe mocheta roasă, dar roşie, a holului central, mai secretos decât Secretele Mariei, învârtind de zor o carte prin aer.

„E cartea mea. Eu am făcut poze la ziarul Scânteia ca să afle şi tinerii de azi ce se citea atunci. O să am lansarea ei la Târgu Jiu. Vă rog să scrieţi şi să filmaţi şi voi despre realizarea mea”, s-a linguşit bolfosul, după care s-a îndreptat semeţ către biroul primarului.

De la o extremă, la alta

În urmă cu ceva vreme cameristele bârfitoare de prin Palatul Roznovanu ne-au spus că lucrurile au fost reglate, palma bătută şi trecutul uitat. Cel care îl scuipa public pe primar mai ieri, a dat o probă de lins şi a fost adoptat pe lângă palat ca şi… consilier al primarului. Această personalitate marcantă, care şi-a făcut site oficial Ionut_stefanovici.ro şi a încercat să se pună singur pe Wikipedia dar posteritatea l-a refuzat, a fost angajat al primăriei, la Salubris, şi, mai apoi, la cabinetul primarului. Dat afară pe uşa din dos de Nichita, pentru că era cam cleptoman faţă de unele documente, lingăul, nu din spirit civic şi din răzbunare, şi-a făcut o asociaţie cu nume de disciplină universitară „Comunicare Socială” şi a iniţiat acţiuni menite să-i submineze autoritatea primarului şi chiar să-l demită. Potrivit unor surse din cadrul PSD, Ştefanovici şi-ar da doctoratul cu Năstase, drept pentru care şi pe cale de consecinţă, mândrul flăcău, reşapat cu sculele/ouăle lui Bombonel, a primit referinţe bune pentru a se culcuşi în dreapta lui Nichita.

“Încă mai avem viruşi la nivelul societăţii civile. Ionuţ Ştefanovici a fost salariat şi a fost dat afara din primărie. Se vede treaba că pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti. Acum doi ani, după o dezbatere despre administraţia publică, am fost abordat de Ştefanovici, care mi-a spus că nu are unde să lucreze. L-am văzut curăţel şi am spus: «Bine, vino! Îţi întind o mână de ajutor. Mâine îmi aduci CV-ul şi te angajez. În urma unui control intern, s-a demonstrat că a fost băgat să spioneze primarul. Instituţiile statului ar trebui să verifice şi această asociaţie. Ei au nevoie de bani în activitatea lor. Eu cred că au un partid în spate, ar fi bine să vedem cine îi finanţează”, spunea pe atunci primarul Nichita.

Acum …Linsul în dos este se pare cea mai căutată aptitudine. Creează senzaţii şi domoleşte hemoroizii. Doar pentru câtva timp…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *