Stenograme imaginare devastatoare cu Tudor Chiuariu

Fostul ministru Tudor Chiuariu, pe vremuri speranţa de întinerire a liberalilor ieşeni, şi-a prins mâinile în dosarul Hrebenciuc, ieşeanul fiind acuzat că ar fi cerut vreo 2 milioane de euro pentru a forţa retrocedarea a 43.000 de hectare de pădure către boierul cu nume predestinat Gheorghe Paltin Sturdza. La dosar există mai multe înregistrări între Chiuariu şi Sturdza, din care „Bârfa de Iaşi” vă redă un pasaj în exclusivitate. Este, evident, un pamflet.

Tudor Chiuariu: Săru’ mâna, boierule! Chiuariu vă deranjează.
Gheorghe Sturdza: Oho, salutăm tinerimea liberală!

Mă scuzaţi, sper că nu v-am deranjat cu telefonul aşa de dimineaţă.
Nu-i nici o problemă, mai grădinăream pe lângă casă. Am un arbore genealogic cam stufos şi-l mai tundeam pe ici, pe colo. Dumneata ce mai faci, ce noutăţi mai ai cu treaba aia?

Conaşule, deocamdată suntem la stadiul de Scufiţa Roşie care bântuie prin pădure. Problema e că are coşuleţul cam gol, iar eu zic că, pentru a face povestea frumoasă, trebuie umplut cu două milioane de euroi.
Măi, Tudore, eu te înţeleg, dar dacă se întâlneşte cu lupul pe cărare, iar ăla îi confiscă marfa şi o şi mai mănâncă pe bunicuţă?

Staţi fără grijă, că încă mai am relaţii printre vânători. Dacă se trezeşte vreun lup de la Romsilva să mârâie, l-am şi luat în cătare. Doar că, aşa cum v-am spus, e mare nevoie de merinde în coşul Scufiţei, ceva de-ale gurii, mă înţelegeţi?
Tudore, s-o mai găsi câte ceva. Nişte fructe de pădure, nişte scoarţă, nişte muşchi de copac tot mai am prin cămară, doar sunt om gospodar. Ştii ce mult îmi doresc să mă duc în pădure şi să vânez nişte fazani?

Conaşule, te înţeleg, boierul tot boier. Fazani puteţi vâna şi acum, ştiu eu vreo doi la Direcţia Silvică din Bacău. Abia aştept să-i vânăm cu săgeata liberală!
Şi parcă simt că mi-ar fi poftă şi de nişte hribi la ceaun, proaspăt culeşi de sub copaci.

Deocamdată, n-avem hribi, ci doar Hrebe. Este el cam aţos, dar, de câtă vreme îl fierb ăştia de la DNA, cred că s-a frăgezit şi el.
Bun, Tudore, tu fă-ţi treaba şi te asigur că voi fi boier cu tine. Du-te pe la Romsilva, vezi care-i mersul căprioarei, ia-o la ochi şi pac, pac! Vezi să nu te întâlneşti cu mistreţul cu colţi de argint de la DNA, că ăla nu ştie de rafinamentul vânătorii regale.

Mă descurc eu, boierule. Matale să fii doar atent cu picnicul de pe marginea drumului forestier, să fie cât mai pipărat. De rest, mă ocup eu! Ce naiba, am şi eu un soi de aristocraţie în mine, că doar mă trag şi eu din Brătieni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *