Trupa Partizan şi Artan îi vor „electriza” pe ieşeni cu melodiile de succes de pe ultimul album

PartizanIeşeni, pregătiţi-vă de un super-spectacol. Băieţii „nebuni” ai muzicii alternative româneşti, adică Artanu, Suedezu, Robin şi Radu, într-un cuvânt „Partizan”, vor concerta în acest week-end la Iaşi.

Sâmbătă 26 martie 2011, începând cu ora 21.00, „Partizan” va oferi fanilor un spectacol de zile mari în Clubul ieşean Hand.

Început, sfârşit şi din nou la drum

Formaţia în care cântă Artan s-a născut, pentru prima dată, în anul 2002.  În 2005, a luat însă o pauză nemeritată. După alţi 5 ani, fondatorii, Artan (Adrian Pleşca) şi Suedezu (Răzvan Moldovan), prieteni de-o viaţă, au pus din nou pe picioare proiectul „Partizan”. Artan tocmai plecase din trupa „Timpuri noi” iar Suedezu tocmai se întorsese în ţară. „Re-debutul” a avut loc la Festivalul Peninsula (Târgu-Mureş), după care au urmat 30 concerte în aproape toată România. De la începutul lunii ianuarie 2011, „Partizan” este în studioul de înregistrări unde lucrează de zor piese noi şi readuce în memorie melodiile celebre ale anilor ’80. Începutul lui martie 2011, a marcat debutul turneului trupei prin ţară, în playlist făcându-şi loc, alături de piesele noi, şi piesele de rezistenţă: „Perfect”, „Duşmănia” sau „Mii de scuze”. Fanii care iubesc necondiţionat trupa „Partizan” vor trebui să scoată din buzunare modesta sumă de 15 lei, de căciulă.

Artanu este poreclit „Everestul rockului românesc

Formaţia „Partizan” este alcătuită, în prezent, din Artanu- voce, Suedezu – chitară, groove box, voce, Robin Proca – bas şi Radu Moldovan – tobe.  Mai mult decât atât, trupa Partizan are şi câţiva membri noi: Janin Pasniciuc (chitară), Andrei Petrilă (tobe) şi Cezar Knihinsci (bass). De la concertul de sâmbătă, de la Iaşi, nu vor lipsi piesele mai vechi pe care Artanu le cânta atunci când active la formaţia „Timpuri Noi”, cum ar fi „Albele furtuni”, „Becule” sau „La radio”. Membrii trupei „Partizan” lucrează, în prezent, la nişte piese noi, cu un sound diferit faţă de albumele precedente, ceea ce nu e de mirare dacă ne gândim la Adrian Pleşca, poreclit şi Artanu, cunoscut şi sub numele de “Everestul rockului românesc” – este un om care nu acceptă în nici un fel compromisul muzical, dar iubeşte total experimentele rock-electro-alternative.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *