Tudorel magnificul!

Surpriza surprizelor la Iaşi, unde rectorul Tudorel Toader, de la Universitatea din Copou, ar fi preferat pentru a prelua frâiele Justiţei. Iar propunerea nu pare a fi nici a lui Dragnea, nici a lui Olguţa, nici a lui Codrin, ci taman a lui Grindeanu, care demult visa el să găsească un aşa tehnocrat la Justiţie. Asta mai ales după ce s-a fript cu Iordache şi cu ale sale celebre ordonanţe care au scos lumea-n stradă.

Stând strâmb şi judecând drept, noi credem că o propunere mai nimerită nici că se putea. Până una alta, rectorul Tudorel – sinceri să fim, n-am înţeles niciodată care-i numele şi care-i prenumele, dar asta-i mai puţin important – e uns cu toate alifiile, ca să zicem aşa, în ce priveşte justiţia şi dreptul, mai ales cel penălos. Adică, după ce a fost ani buni decan la Facultatea care scoate avocaţi pe bandă rulantă, omul a fost vreo zece ani pe la Curtea Constituţională, unde s-au luat nişte decizii babane în ce priveşte România. Şi, dacă stăm şi mai bine să analizăm situaţiunea, deşi tehnocrat sadea, omul e chiar un politician mai bun decât mulţi alţii, dacă stăm numai să ne gândim cum se iau deciziile la Curtea noastră cu juri. În plus, ştie să lege două vorbe-trei surcele şi nu dă rapid în bâlbâială, precum numitul Iordache.

O singură întrebare avem: unde se va opri ieşeanul Tudorel? Că, la cum îl simțim noi de fâşneţ, mâine poimâine îl vedem la Cotroceni, în locul neamţului. Cel puţin până acuma, atunci când s-a ivit un loc liber la instituţiile cu ştaif, le-a cam ocupat cu brio…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *