ULTIMA ORA! Presedintele Iohannis a numit noul premier al tarii! Vezi despre cine este vorba

Dupa demisia fulgeratoare a premierului Victor Ponta, presedintele statului a anuntat prim-ministrul interimar al tarii. Hotararea lui Ponta vine dupa tragedia de vineri seara din Capitala de la clubul Colectiv.

Klaus Iohannis a anuntat public cine o sa il inlocuiasca pe Victor Ponta pentru o perioada pana o sa se aleaga noul premier al Romaniei: „Am acceptat demisia prim-ministrului Ponta. Am decis astazi sa il numesc pe Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei din Guvernul Ponta IV. Am urmarit aseara cu mare atentie manifestatiile de strada. Sunt foarte multumit ca au fost manifestatii fara violetente. Am un mesaj foarte importatnt pentru cei care au fost in stada.

Seful statului si Sorin Cimpeanu

Seful statului si Sorin Cimpeanu

Voi tine cont de solicitarile voastre. Am decis ca in continuarea consultarilor cu partidele politice pe care le-am planificat pentru astazi si pentru maine sa consult un nou actor, societatea civila”.

Sorin Cimpeanu, noul premier interimar

Sorin Cimpeanu, noul premier interimar


Dupa ce si-a anuntat demisia, premierul Victor Ponta a declarat ca are o propunere in ce priveste functia de premier ramasa vacanta: „Am discutat cu liderii coalitiei. Le-am multumit ca au fost corecti, loiali si ca am facut o guvernare buna impreuna. Aceasta coalitie este solida. La ora 16.00 (n.r -miercuri) avem ultima sedinta de Guvern, in care vom adopta ultimele acte care erau in lucru. Apoi o sa ii transmit lui Klaus Iohannis demisia mea si o sa ii propun ca Mircea Dusa sa fie urmatorul premier interimar”.

Mircea Dusa si Victor Ponta

Mircea Dusa si Victor Ponta

In ciuda acestui lucru, seful statului a decis ca noul premier pentru o perioada de timp, pana la alegeri, sa fie Sorin Cimpeanu.

Cine este noul premier interimar al Romaniei

Sorin Cimpeanu s-a nascut pe 18 aprilie 1968 la Bucuresti. Este licentiat in Inginerie Civila specializarea Imbunatatiri funciare, iar in anul 2000 a obtinut titlul de doctor în Agronomie – Stiinte agricole si silvice. Incepand din anul 1992 a fost, pe rand, preparator, asistent, lector si conferentiar la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti – Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului.

Cimpeanu este membru fondator al Centrului de Excelenta in Cercetare in domeniul Biotehnologiilor si face parte din Consiliul de Administratie al Administratiei Nationale de Imbunatatiri Funciare – ANIF. De asemenea, este membru al Comitetului International Hidrologic Roma al Federatiei pentru Dezvoltare Rurala din România al Centrului de Excelenta in Cercetare si Inginerie Rurala si Protectia Mediului precum si al Societatii Nationale pentru Stiinta Solului. A publicat de-a lungul timpului, 82 de articole stiintifice, precum si 11 carti de specialitate si manuale universitare.

In anul 2002, Sorin Cimpeanu a primit premiul national „In Hoc Signo Vinces”, acordat pentru intreaga activitate de cercetare, din partea Consiliului National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior. A mai fost recompensat cu medalia „Meritul pentru Invatamant”, acordata in anul 2004 de catre Presedintia Romaniei.

Sursa: cancan.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *