Ultimele zvârcoliri ale lui Tompea: ce plan secret de salvare a ticluit

Rectorul de la „Petre Andrei” poate pierde clădirea UPA la UMF în schimbul unui mărunţiş de 3 milioane de euro. Tompea se amăgeşte cu o soluţie de salvare a turnului UPA din ghearele Fiscului. Ar vrea să plătească eşalonat datoriile şi să facă o secţie de medicină la „Petre Andrei” care să-i aducă bănet gros de la studenţii străinezi

„Pierzi, câştigi, negustor te numeşti”, spune o vorbă din popor. Dar care e mai negustor? Ăla care pierde? Sau ăla care câştigă? Grea întrebare. Chiar şi pentru un negustor. Dar mai greu este pentru un negustor care are şansa să câştige, dar totodată să şi piardă. Într-o astfel de situaţie este Doru Tompea. Exact. Rectorul Universităţii Petre Andrei. L-or fi ajuns oare blestemele partenerului de afaceri Nae Niculescu? Cine ştie… Cert este că are şanse să rămână cu sediul UPA, clădirea cu 13 etaje din buricul târgului, dar, totodată, are şansa să o şi piardă. Dacă nu ştiaţi, vă spunem noi.

Datorii: 8 milioane euro?
Doru Tompea este dator vândut la bănci, la Fisc şi chiar la prieteni. La bănci are de dat vreo 4 milioane de euro. I-a luat ca să cumpere hotel Studis de la Dănuţ Prisecariu. Şi când a cumpărat, nu a reuşit să plătească integral. Mai are de dat şi lui Prisecariu vreo 100.000 de euro. Fiscul are şi el de recuperat vreo 2 – 3 milioane de euro. Salariaţii s-au înscris şi ei cu o creanţă de vreo câteva sute de mii de euro. Şi Zapodeanu stă la coadă la Tompea la luat bani. A pus gaj un teren pentru Tompea. Cumulat, datoriile lui rectorului UPA s-ar ridica la vreo 7 – 8 milioane de euro. Deloc puţin. Mai ales când ai Fiscul pe cap, instituţie de care nu scapă nimeni. Vorba aia, de moarte şi de Fisc nu scapă nimeni.

De la 12 la 3 milioane
Socotelile lui Tompea au fost stricate de Fisc. Tompea negocia de zor cu rectorul UMF pentru vânzarea sediului UPA. O afacere din care Tompea se numea negustorul câştigat. Negociase 12 milioane de euro pentru clădire. Plătea toate datoriile şi mai rămânea şi cu bani. Bună afacere. Însă Fiscul a scos clădirea la vânzare. La un preţ deloc pe placul lui Tompea. Mult sub preţul negociat cu UMF. Aşa că tranzacţia a picat. Mai mult, UMF pândeşte acum a treia licitaţie a Fiscului, când preţul sediului UPA va ajunge undeva la 3 milioane de euro. Şefii de la UMF cică ar fi dus deja la Finanţe o filă CEC în alb, pentru următoarea licitaţie, care i-ar fi dat fiori reci lui Tompea. L-a pus serios pe gânduri.

Se împacă cu Nae?
Încurajat de prieteni şi de afacerea gândită de UMF, rectorul UPA a reacţionat. Încearcă acum să amâne licitaţia Fiscului. A depus deja un angajament de plată a datoriilor. Îşi încearcă norocul exact ca la Loto 6 din 49. A vorbit cu mai mulţi medici şi încearcă să facă o secţie de Medicină în cadrul Universităţii. O secţie destinată doar studenţilor străini. Că de aici vin banii. Şi UMF încasează 5.000 de euro anual per bucată student străin. Şi Apollonia la fel. O piaţă bună de altfel. La fel vrea să facă şi Tompea. A gândit afacerea cu mai mulţi medici şi au decis să pună fiecare parte pentru a salva mai întâi sediul UPA. Cică s-ar fi băgat în business chiar şi duşmanul său de moarte, Nae Niculescu, care încearcă cu disperare să salveze clădirea la care a muncit şi pe care riscă să o piardă definitiv. Aşteptăm cu mare interes să vedem cât de mare negustor este Doru Tompea. Pierde sau păstrează clădirea UPA?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *