Un poliţist, vulpe bătrână, i-a smuls pixul fix din mână

Haideți să vă povestim una mişto de tot din zona purtătorilor de chipiu. Despre purtătorii de chipiu de la drumuri este vorba. De această dată personajul principal este însuși tartorul lor, în speță comisarul Zen Firescu. Săracul comisar a căzut fix ca musca în lapte în toată povestea pe care v-o prezentăm în rândurile ce urmează.

Incident banal
În una din misiunile lor de patrulare și atentă monitorizare a drumurilor din dulcele târg al Ieșilor, purtătorii de chipiu din subordinea comisarului Zen Firescu au tras pe dreapta un șofer care încălcase simplele reguli de circulație. Că au făcut exces de zel ori ba, nu ne putem pronunța. Că ar fi făcut vreun semn discret din degete, iar nu suntem siguri. Ce discuție o fi avut loc între purtătorii de chipiu de la drumuri și sărmanul șofer care a încălcat legea, nici asta nu știm cu exactitate. Cert este că șoferul cu pricina a fost foarte afectat în urma controlului efectuat de purtătorii de chipiu. Atât de afectat încât s-a dus glonț a doua zi fix la tartorul lor, comisarul Zen Firescu. S-a proțăpit în biroul acestuia și a început marea jelanie. Apoi a urmat o discuție. Totul desigur în spatele ușilor închise.

Filosof rămânea
Numai că șoferul cu pricina era cam agitat și se tot freca cu mâna de buzunarul de la piept unde era agățat discret un pix. Nu orice fel de pix. Ci unul cu cameră de înregistrare. Hopa! Dar comisarul Zen Firescu, vulpoi bătrân de meserie, s-a prins că treaba nu e tocmai bună și l-a luat la rost pe șoferul nemulțumit venit cu jalba în proțap și camera ascunsă la piept. I-a smuls pixul cu pricina, iar șoferul dezarmat a dat bir cu fugiții rupând ușile instituției. Dar și Zen Firescu s-a cam panicat după acest episod. Nu a știut ce să facă cu pixul și a raportat totul tartorului șef, Nică Scripcă Ciuc. Și uite așa s-a pus rapid de o anchetă internă în care cel anchetat nu mai este șoferul nemulțumit, ci comisarul Zen Firescu. Ce l-o fi mâncat să povestească toată pățania asta șefilor, nici noi nu știm. Dacă tăcea, filosof rămânea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *