Una zice, alta face! Ambasadoarea Olandei a făcut revelionul cu un milionar condamnat pentru corupţie!

Hotelul Teleferic a găzduit în acest sezon multe vip-uri locale dar nu numai. Pe lângă diferiţi oameni de afaceri clienţi ai casei, vedete, politicieni, funcţionari publici, cum ar fi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea (o masă tare interesantă), un grup care a atras atenţia civililor din superbul hotel încă de pe data de 30 decembrie a fost acela al Excelenţei Sale Stella Ronner Grubacic, Ambasador al Olandei.

Surse ale Departamentului de Anchete Speciale (DAS) ne-au mărturisit că dezvăluirile CANCAN.ro au luat-o prin surprindere pe ambasadoarea care nu s-a ferit în ultima vreme să tot certe România. Pe 2 ianuarie 2018, Stella Ronner Grubacic a refuzat să mai coboare la micul dejun după ce a aflat de dezvăluirile noastre, iar la masa de prânz era ”neagră de supărare”. De asemenea, Nelu Iordache a evitat-o pe diplomată şi s-a mulţumit să joace şah în holul hotelului, cum făcuse şi în prima zi a anului.

Noi filmări, în exclusivitate absolută, ne-au parvenit pe adresa pont@cancan.ro! După cheful imperial din Noaptea de Revelion, Ambasadoarea Olandei (o aprigă contestatară a ”Legilor Justiţiei”), soţul acesteia şi copilul lor au luat cina în prima zi lui 2018 cu familia lui Nelu Iordache. Milionarul condamnat pentru corupţie era împreună cu soţia şi cei doi copii. CANCAN.ro vă prezintă imagini fabuloase de la cina care a avut loc în seara de 1 ianuarie, în acelaşi restaurant unde avusese loc şi cheful de Revelion.

Cu câteva minute înainte de ora 20.30, când s-au aşezat la cină, Stella Ronner Grubacic s-a întreţinut la bar cu o doamnă, iar la o masă mai în spate, Nelu Iordache a jucat şah cu Petru Pitcovici.

Doamna Ambasador, o critică a diferitor măsuri guvernamentale dar şi a legilor justiţiei, extrem de preocupată de politicile Statului român  şi-a petrecut vacanţa de Revelion alături de soţ şi fiu, dar şi de câţiva apropiaţi.

Grupul de prieteni “olandezi” şi-a petrecut seara de 30 decembrie în barul de la Teleferic unde au băut vin alb iar domnii bere. Rece ca gheaţa. S-au simţit tare bine, au râs, au glumit, ca orice oameni în concediu. Grupul era format din celebrul poliţist antidrog Petru Pitcovici, arestat nu demult într-un dosar de trafic de cocaină cu “Pablo Escobar al României” (Dan Chioru’), venit cu soţia, celebrul asfaltator Nelu Iordache, condamnat recent la 6 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, venit cu soţia.

Prima zi a anului, după ce Excelenţa Sa a schiat, aceasta s-a alăturat grupului tot în barul de la Teleferic, unde Regele Asfaltului juca table cu Petru Pitcovici şi beau bere. A apărut si doamna Iordache în bar, o prezenţă aparte, prilej cu care s-a băut un vin alb de calitate superioară.

Omul de afaceri Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, a fost condamnat în decembrie 2017 de Tribunalul Bucureşti la 6 ani şi 3 luni închisoare cu executare într-un dosar în care este acuzat de mai multe infracţiuni, printre care şi fraude cu fonduri europene alocate pentru construcţia autostrăzii Nădlac – Arad. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Potrivit deciziei instanţei, Nelu Iordache a primit 3 ani pentru săvârşirea infracţiunii împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene, un an pentru utilizare cu rea-credinţă a creditului societăţii în formă continuată, 3 ani şi 3 luni pentru delapidare în formă continuată, un an pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, 3 ani pentru înşelăciune (parte civilă Banca Comercială Română SA). Pedepsele au fost contopite iar la pedeapsa cea mai grea, de 3 ani şi 3 luni închisoare, a fost adăugat un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse, rezultând o condamnare de 6 ani şi 3 luni închisoare, din care se va scădea perioada reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu (1 decembrie 2012 – 25 august 2014).

Nelu Iordache este judecat şi într-un alt dosar, Transalpina, în care a fost achitat în primă instanţă, de Tribunalul Bucureşti, pe 30 decembrie 2017. În acest dosar, „Regele Asfaltului” Nelu Iordache este acuzat de instigare la abuz în serviciu în formă continuată şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Nelu Iordache a fost trimis în judecată de DNA în dosarul Transalpina. Potrivit DNA, în perioada august 2009 – iunie 2010, în condiţiile executării lucrărilor de modernizare a drumului naţional DN 67 C Bengeşti – Novaci – Rânca – Obârşia Lotrului – Sebeş (Transalpina) pe o lungime de 184 km, în cadrul unui contract finanţat de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova, Ion Dina şi Marin Tudor, diriginţi de şantier; Luchian Toma Panduru, responsabil cu derularea contractului; Mihai Adrian Radu, şef departament; Ştefan Radu, şef birou; Constantin Şerban şi Ştefan Brânaru, directori, toţi angajaţi ai DRDP Craiova, au certificat/vizat, în vederea decontării, situaţii de lucrări fictive/neexecutate şi materiale de construcţii care figurau că ar fi fost achiziţionate, încălcându-şi astfel atribuţiile şi sarcinile de serviciu.

Petru Petcovici, fost comisar şef în cadrul DGA, a fost condamnat în 2017 la doi ani de închisoare într-un dosar în care a mai fost condamnat şi un cunoscut om de afaceri. Petru Pitcovici a fost acuzat de complicitate la dare de mită şi favorizarea infractorului în respectivul dosar.

Petru Pitcovici a fost arestat preventiv în mai 2016 într-un alt dosar, de trafic de droguri, în acelaşi caz fiind trimise în arest şi alte două persoane pe care Pitcovici le-ar fi ajutat. El a primit mandat pentru 30 de zile de la Tribunalul Bucureşti, fiind acuzat de procurorii DIICOT de trafic internaţional de droguri de mare risc, finanţarea şi favorizarea făptuitorului. Alături de el, au mai fost arestate preventiv alte două persoane pe care le-ar fi ajutat să vândă droguri de mare risc.

În perioada 11-19 mai 2016, procurorii DIICOT au investigat activitatea unor persoane suspectate că au introdus în România droguri de mare risc procurate din Olanda, care, ulterior, au fost comercializate în Capitală. La data de 8 mai, trei dintre suspecţi au mers în Olanda pentru a procura droguri, susţin procurorii. Bărbaţii au vrut să intre în ţară la data de 11 mai, pe la punctul de trecere al frontierei Nădlac, fiind verificaţi de poliţişti. În urma controlului „au fost găsite 2 pachete care conţineau pulbere de culoare albă, în urma examinării tehnico-ştiinţifice a rezultat cantitatea totală de 429,98 grame cocaină şi 0,51 grame 3,4-metilendioximetamfetamină (MDMA)”, doi dintre ei fiind arestaţi preventiv.

O a treia persoană, care se sustrăgea cercetărilor la acel moment, a fost depistată de procurori în faţa unui restaurant din Bucureşti, alături de Petru Pitcovici şi de Sandu Dan Simion şi „cu ocazia controlului efectuat asupra inculpaţilor şi a 2 autoturisme folosite de către aceştia, au fost identificate şi ridicate sumele de 900 de euro, 900 de dolari, 3000 de lei precum şi înscrisuri cu valoare probatorie. Totodată, au fost ridicate în vederea indisponibilizării un număr de 3 autoturisme de lux”, preciza DIICOT.

În urma cercetărilor procurorii au stabilit că Sandu Dan Simion, zis “Dan Chioru”, i-ar fi determinat pe ceilalţi trei „să procure cocaină, înmânându-le în acest sens suma de 10.000 euro, droguri ce urmau a fi comercializate pe raza municipiului Bucureşti”.

Ambasadele Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Olandei şi Suediei în România au transmis în decembrie 2017 un comunicat comun, în care atrăgeau atenţia că modificarea în Parlament a legilor justiţiei, precum şi amendamentele depuse la Codurile Penale, riscă să pună în pericol progresele făcute de ţara noastră în domeniul reformelor din justiţie.

„Noi, reprezentanţi ai ţărilor partenere din Uniunea Europeană, dorim să ne reafirmăm apartenenţa la destinul nostru comun împreună cu România, bazat pe valori comune şi în special pe statul de drept.

Recunoaştem că România a făcut, în ultimul deceniu, progrese semnificative în ceea ce priveşte construirea unui parcurs şi aplicarea unor reforme credibile în domeniul justiţiei. Cu toate acestea, convingerea noastră este că legile adoptate recent privind reforma justiţiei, în forma lor actuală, precum şi recentele amendamente propuse la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, riscă să pună în pericol aceste progrese.

La reuniunea Consiliului din 12 decembrie, Uniunea Europeană a adoptat concluzii pe tema Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) cu privire la reforma sistemului judiciar şi lupta  împotriva  corupţiei în România. Concluziile subliniază, în special, „necesitatea predictibilităţii, a transparenţei depline şi a consultărilor incluzive” în ceea ce priveşte reforma justiţiei, în conformitate cu prevederile raportului Comisiei Europene din cadrul MCV. În plus, Consiliul solicită României să evite orice pas înapoi.

În acest context, facem apel la părţile implicate în proiectul de reformă a justiţiei să evite orice acţiune care ar putea duce la slăbirea independenţei sistemului judiciar şi a luptei împotriva corupţiei şi să ceară, fără întârziere, avizul necesar al Comisiei de la Veneţia, pentru a menţine astfel independenţa sistemului judiciar şi a păstra intact procesul de reformă în general.

Avem încredere că toţi actorii politici implicaţi vor acorda atenţia cuvenită acestor preocupări legitime, în concordanţă cu angajamentul nostru european comun, şi vom fi în  continuare gata să sprijinim România în eforturile ei de a reafirma acest angajament”, este textul comunicatului comun trimis de cele 7 ambasade legat de modificarea legilor justiţiei.

SURSA:cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *