Unul dintre cele mai mari evenimente ale lumii editoriale, în premieră la Iaşi. Salonul de Carte BOOKFEST, prezent la FILIT

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT) găzduiește, în premieră, Salonul de Carte BOOKFEST, eveniment editorial anual de tradiţie. După Bucureşti, Cluj şi Timişoara, Iaşul intră în reţeaua ediţiilor BOOKFEST. Între 25 şi 27 octombrie, în Sala Paşilor Pierduţi a Universității „Al. I. Cuza” din Iaşi, publicul ieşean se va putea întâlni cu oferta de carte a celor mai importante edituri din RomâniaBookfest_Iasi şi va putea participa la evenimente ale căror protagonişti vor fi autorii invitaţi în cadrul FILIT, dar şi oaspeţi speciali ai expozanţilor.

Salonul Internaţional de Carte BOOKFEST, organizat din 2006, este o manifestare de tradiţie organizată de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, cea mai importantă confederaţie patronală din mediul editorial românesc.

„Salonul de Carte BOOKFEST întregeşte conceptul FILIT prin contactul direct cu cartea pe care publicul îl va avea în zilele festivalului. Un astfel de salon reprezintă un ingredient esenţial într-o sărbătoare a cărţii. Cu atât mai mult cu cât unul dintre criteriile importante care au stat la baza selecţiei noastre a fost şi acela al accesului în limba română la volumele scriitorilor străini – toţi sunt traduşi la edituri importante de la noi, iar cărţile lor se vor găsi la standurile acestora. Nu în ultimul rând, prin FILIT şi BOOKFEST se adaugă un Salon de Carte de toamnă, binevenit pentru Iaşi”, Bookfest_FILIT_logoconsideră Dan Lungu, manager FILIT şi director al Muzeului Literaturii Române din Iaşi.

În perioada 23 – 27 octombrie, Iaşul devine centrul industriei editoriale din Europa de Est, facilitând întâlnirea publicului cu cei mai importanţi scriitori, traducători, oameni de media, directori de festivaluri, critici literari din România şi din întreaga lume. Oraşul Iaşi sărbătorește literatura şi cartea împreună cu cei peste 200 de invitaţi speciali, dar şi alături de publicul din regiunea Moldovei şi din ţară.

Puteți rămâne la curent cu noutăţile legate de FILIT accesând site-ul www.filit-iasi.ro sau pagina de Facebook a Festivalului: http://www.facebook.com/filit.iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *